SZTE Info

SZTE-s oktató nyerte el a „Kiváló Ifjú Regionalista” díjat

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának fiatal adjunktusa, Dr. Lukovics Miklós nyerte az évente meghirdetésre kerülő „Kiváló Ifjú Regionalista” pályázat díját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Magyar Regionális Tudományi Társaság évente hirdeti meg a „Kiváló Ifjú Regionalista” pályázatot 35 évnél fiatalabb regionalistáknak, ahova tudományos tevékenységük bemutatásával pályázhatnak. A díjat évente egy fő kapja, amelyet a társaság évenként megtartott vándorgyűlésén adnak át melyre idén november 18-án kerül sor Debrecenben. A magas elismerés és oklevél mellé 200 000 Ft is jár, amit külföldi konferencián való részvételre, avagy monográfia kiadására fordíthat a díjazott. Lukovics Miklós oktatói adatlapját itt tekinthetik meg.

Az elért sikerhez gratulálunk!

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.