SZTE Info

Magas állami kitüntetésben részesültek a Szegedi Tudományegyetem dolgozói

Március 15-e alkalmából a Szegedi Tudományegyetem három dolgozója is magas állami kitüntetést kapott.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét veheti át Dr. Majó Zoltán egyetemi docens, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ fejlesztési igazgatója és Dr. Penke Olga egyetemi tanár, a Bölcsészettudományi Kar Francia Nyelvi és Irodalmi Intézet oktatója.

A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét veheti át Masopust Péter a Zeneművészeti Kar Vonós Tanszékének oktatója.

Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét Dr. Csatári Bálint egyetemi docens vehette át, az SZTE TTIK Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék oktatója, az MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézet Kecskeméti Osztályának vezetője.

A kitüntetésekhez gratulálunk!

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *