SZTE Info

Bajnoki címet szerzett az SZTE-Szedeák kosárcsapata

A rájátszás utolsó fordulójának eredményeitől függetlenül megszerezte az aranyérmet az NB I/B-ben a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyetemisták a rájátszás 7. fordulójában listavezetőként utaztak Bonyhádra. A május 21-i rangadó hatalmas téttel bírt. A szegediek tudták: ha nyernek, már bajnoknak s egyúttal feljutónak tekinthetik magukat. Ha 14 ponttal vagy nagyobb különbséggel győz a Bonyhád, akkor ők ünnepelhetnek. Ennél kisebb különbségű hazai siker esetén az utolsó fordulóra maradt volna a döntés.

De csak maradt volna, hiszen Bonifert Domonkos gárdája ezen az estén sem hagyott kétséget afelől, melyik az NB I/B legjobb együttese. Molnár Miklósék az első pillanattól kezdve uralták a játékot, s végig vezetve magabiztosan győztek 90-71-re. Az egyetemisták ezzel megnyerték a bajnokságot, s jövőre a legmagasabb osztályban indulhatnak.

Az utolsó fordulóban örömjáték vár a srácokra: május 29-én (szombaton) 18 órakor a Kanizsa KK-t fogadják az újszegedi sportcsarnokban. A belépés diákok és nyugdíjasok számára ingyenes.

A férfi kosárlabda NB I/B rájátszásának 7. fordulójában:

Bonyhádi KSE – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 71-90 (13-20, 19-25, 9-18, 30-27). Bonyhád, 300 néző.
SZTE-Szedeák: Vida 12, Molnár M. 6, Nyilas 14, Tanács 15/3, Gémes 29. Csere: Komáromi, Kovács D. 4, Mészáros 2, Simándi 4/3, Kardos, Széll 2, Szabad. Edző: Bonifert Domonkos.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. november 13.

IMG_5871

A hazai felsőoktatás zászlóshajója, a Szegedi Tudományegyetem „kapitányi hídján” álló vezetőket sorra bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin. Most az SZTE négy rektorhelyettese arról is vall, miként javíthatja tovább pozícióit a legfrissebb Quacquarelli Symonds ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, a szegedi universitas.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • november 13. 08:00 - 15. 18:00
 • november 13. 13:00 - 15. 13:30
  Az SZTE ÁJTK Magyar Jogtörténeti Tanszéke és az MTA SZAB Jogtudományi Szakbizottsága szervezésében
 • november 14.
  09:00 - 15:00
  Az SZTE JGYPK Művészeti Intézet Művészetelméleti és Művészetpedagógiai Kutatócsoportjának szervezésében
 • november 14.
  09:00 - 15:10
  Nemzetközi konferencia a Europe Direct Szeged, az SZTE Frankofón Egyetemi Központja, a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetsége, a Budapesti Francia Intézet és a Wallonie-Bruxelles International szervezésében
  Részletek: www.ed.u-szeged.hu
 • november 14.
  10:00 - 16:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete pszichológiatörténeti konferenciát szervez abból az alkalomból, hogy Szegeden 90 éve jött létre Magyarország első tartósan működő egyetemi lélektani intézete Várkonyi Hildebrand Dezső vezetésével. A konferenciára várunk minden érdeklődőt! A konferencia programja megtekinthető a konferencia honlapján, az előadások összefoglalóival: https://www.szegedikonferencia2019.com