SZTE Info
rektorjeloltek4

Szabó Gábor akadémikust jelöli rektornak az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2010. június 21-én 32 szavazattal, titkos szavazással Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikust jelölte az egyetem rektori tisztségére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szabogaborA rektort a fenntartó felterjesztésére a köztársasági elnök nevezi ki 2010. július elsejétől. A megbízás négy évre szól.

Prof. Dr. Szabó Gábor rektor a közös sajtótájékoztatón hétfő délután elmondta: kulturált, az egyetemhez méltó versenyben maradt alul, gratulál és sok sikert kíván utódjának.

Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, az universitas új rektorjelöltje kifejtette: rendkívül sikeres hét esztendőt hagyott maga mögött a szegedi egyetem, köszönetet mondott ezért az eddigi rektornak. Reméli, hasonlóan eredményes pályát tud majd befutni az SZTE a következőkben is. Kérte elődjét, tudásával, kapcsolataival, ismereteivel továbbra is segítse az intézmény sorsának alakulását.

Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus önéletrajza - letöltés

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.