SZTE Info

Kitüntetések az SZTE oktatóinak

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából az oktatási és kulturális miniszter szakmai elismeréseket adott át a Szegedi Tudományegyetem két oktatójának.
Szent-Györgyi Albert-díjat kapott Kiricsi Imre (rektorhelyettes, tszv. egyetemi tanár – TTIK Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék ). Az Apáczai Csere János-díjat vehette át Szabóné Révész Piroska (intézetvezető egyetemi tanár – GYTK Gyógyszertechnológiai Tanszék).

Az elismerésekhez szívből gratulálunk!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *