SZTE Info

Kitüntetések az SZTE oktatóinak

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából az oktatási és kulturális miniszter szakmai elismeréseket adott át a Szegedi Tudományegyetem két oktatójának.
Szent-Györgyi Albert-díjat kapott Kiricsi Imre (rektorhelyettes, tszv. egyetemi tanár – TTIK Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék ). Az Apáczai Csere János-díjat vehette át Szabóné Révész Piroska (intézetvezető egyetemi tanár – GYTK Gyógyszertechnológiai Tanszék).

Az elismerésekhez szívből gratulálunk!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.