SZTE Info

Dr. Hetesi Erzsébet vezeti az MTA Marketingtudományi Bizottságának új albizottságát

Az IAPNM (International Association on Public and Nonprofit Marketing) nemzetközi nonprofit marketing szövetség magyar nemzeti bizottsága ezentúl a Magyar Tudományos Akadémia Marketingtudományi Bizottságának (elnöke Prof. Dr. Rekettye Gábor) egységeként működik tovább.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

hetesi_mtaA Bizottság 2010. január 13-i ülésén fogadta be a Dr. Hetesi Erzsébet, a szegedi Gazdaságtudományi Kar dékánja által vezetett nemzeti szervezetet, amelynek célja a közszféra és a nonprofit szektor területén végzett kutatások és tudományos együttműködések elősegítése. A január 13-i ülésen a 11 alapító tag mellett 4 új taggal is bővült az albizottság.

Az IAPNM szövetség lektorált nemzetközi folyóirattal is bír (International Review on Public and Non Profit Marketing), melynek szerkesztőbizottságában több hazai kollega is közreműködik (Dinya László, Hetesi Erzsébet, Veres Zoltán).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.