Bezár

Hírarchívum

kutatas
Három milliárd forintot nyert a SZTE kutatás-fejlesztésre

Három milliárd forintot nyert a SZTE kutatás-fejlesztésre

2010. április 19.
1 perc

A kutatóegyetemi minősítés volt a feltétele annak, hogy az SZTE elnyerhesse a 3 milliárd forintos támogatást a NFÜ „A felsőoktatás minőségének javítása a kutatás-fejlesztés-innovációoktatás fejlesztésén keresztül" (TÁMOP-4.2.1.B-09/1/KONV) című pályázatán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A SZTE kutatóegyetemi minősítését pénteken vette át Prof. Dr. Szabó Gábor rektor. A kutatóegyetemi pályázattal egy időben, de attól függetlenül megjelent európai uniós pályázat célja a felsőoktatásban folyó műszaki-természettudományos kutatás anyagi, dologi és humán erőforrás hátterének javítása.

A szegedi pályázatban kiemelt hangsúlyt kapott többek között az informatika és a gyógyszerfejlesztés, de célkitűzés az ELI-projekttel kapcsolatos kutatások előkészítése és a természettudományos-műszaki fejlesztésekhez kapcsolódó társadalomtudományi kutatások támogatása is. A nyertes pályázatban szereplő projekteket a TTIK, az ÁOK, a GYTK és a BTK kutatócsoportjai és állították össze. A 3 milliárd forintot 2011 márciusáig kell felhasználni, az összeg egyharmadát eszközbeszerzésre, kétharmadát a szellemi potenciál fejlesztésére fordítja az egyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek