Bezár

Hírarchívum

Prof. Dr. Szabó Gábor közleménye

Prof. Dr. Szabó Gábor közleménye

2010. április 23.
2 perc

A Magyar Nemzet című napilap 2010. április 23-i számának 8. oldalán Bodó Imre országgyűlési képviselő (FIDESZ) súlyos vádakkal illette a Szegedi Tudományegyetem vezetését az egyetem pénzügyi-gazdasági helyzetével, a városi II-es kórház átvételével kapcsolatban. Prof. Dr. Szabó Gábor rektor visszautasítja a cikkben felsorakoztatott vádakat, és azokat a következő tényekkel cáfolja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A cikkben foglaltakkal ellentétben a II-es kórház átvételekor annak egyetlen forint adóssága sem volt, addig ugyanis nem írtuk alá Szeged várossal az átadás-átvételről szóló szerződést, amíg a város a kórház adósságát nem rendezte.

A cikkben foglaltakkal ellentétben a Szegedi Tudományegyetem pénzügyi helyzete, gazdálkodása stabil. Kifizetéseink nem késnek, dolgozóink munkahelye biztonságban van, kincstári jegyekben lekötött tartalékaink vannak. Emellett az elmúlt években az egyetem sorra nyert a különböző európai uniós és hazai pályázatokon, minek köszönhetően jelenleg 22 milliárd forintnyi beruházás zajlik és indul az egyetemen. Hamarosan befejeződik a Dugonics téri központi épület felújítása, nemrég tettük le a Mérnöki Kar közel 1 milliárd forintból megvalósuló új épületének alapkövét, írtuk alá a sürgősségi betegellátás fejlesztésére egy 700 millió forintos szerződést, tavasszal kezdődik a 265 ágyas új klinikai tömb építése, és néhány napja nyertünk el 3 milliárd forintot a kutatás-fejlesztés-innováció fejlesztésére. Ezekhez a projektekhez az egyetemi önrész biztosított. A folyamatos materiális bővülés mellett az egyetemen folyó magas színvonalú oktató- és kutatómunkát a tanév elején Felsőoktatási Minőség-díjjal, a múlt héten pedig a Kutatóegyetem minősítéssel ismerték el. Emellett az SZTE idén is a vidék legnépszerűbb egyeteme, ahol az ELTE után a legtöbben szeretnének továbbtanulni.

Amennyiben Bodó Imre képviselő úr felelősséget érez az egyetem sorsáért, kérem, tájékozódjon az egyetem valódi pénzügyi helyzetéről. Ennek érdekében forduljon bizalommal az egyetem vezetéséhez, akár személyesen hozzám. Nyomatékosan kérem, hogy a parlamenti választások kampányának részeként ne riogassa a Szegedi Tudományegyetem 8300 becsületesen dolgozó alkalmazottját a minden valóságalapot nélkülöző állításaival.

 

Prof. Dr. Szabó Gábor rektor

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek