Bezár

Hírarchívum

SZTE-s sikerek a MEFOB-on

SZTE-s sikerek a MEFOB-on

2009. május 04.
2 perc
Az utóbbi időszak MEFOB-versenyein is nagyszerű eredményekkel hívták föl magukra a figyelmet a Szegedi Tudományegyetem hallgatói.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az ország legjobb egyetemista-főiskolás súlyemelői április 28-án mérték össze erejüket. A 94 kg-osok között Tóth Péter, az SZTE BTK PhD-hallgatója a 4. helyen végzett 206 kg-os összteljesítménnyel (91, 115), míg +105 kg-ban a négyszeres magyar felnőttbajnok Nagy Péter nem talált legyőzőre: az SZTE ÁJTK diákja 408 kg-ig jutott (188, 220). Mindketten a Szegedi Lelkesedés SK sportolói.

A tornászok versengésének Szombathely adott otthont április 25-26-án. Sajnos a csapatverseny nagyon rosszul indult az SZTE számára, mert Korcsmáros Enikő a második szer melegítésekor térdsérülést szenvedett, s így a női csapat öt főre fogyatkozott. Az egyéni bajnokság az utóbbi évek legszínvonalasabb versenye volt. Péntek Tünde keményen megszorongatta Gombás Laurát, aki ma a legjobb női versenyzője a magyar válogatottnak, míg a mi Tüncink évek óta már csak „amatőr szinten” tornázik! Férfi egyéniben az egész magyar válogatott keret indult, s ebben a nagyszerű mezőnyben Kiss Péter János derekasan helytállt, de sajnos érmes helyezést nem tudott elérni!

Ami a végeredményt illeti, Péntek Tünde (JGYPK) talajon aranyérmes lett, egyéni összetettben, ugrásban és felemáskorláton a 2. helyen zárt, Halász Henriett ugrásban bronzérmet vehetett át, összetettben 5. lett. Női csapatunk (Andó Csilla, Bite Györgyi, Halász Henriett, Péntek Tünde, Korcsmáros Enikő, Zoltay Fruzsina, edzők: Cziberéné Nohel Gizella, Munkácsi István) ezüstérmet nyert, míg a férfiak (Kondacs Kornél, Csanádi Balázs, Varga Zsolt, Maczkó Balázs, Hatvani József, Kiss Péter János, edző: Kiss Péter János) a 4. helyen fejezték be a viadalt.

A 2009. évi tájékozódási futó MEFOB-ra április 25-26-án Piliscsabán került sor. Az SZTE női váltója (Nagy Virág, Szerencsi Dóra, Szerencsi Ildikó) nem talált legyőzőre, így aranyérmet vehetett át, férfiváltónk (Tolnai Márton, Horváth Tamás, Bereczki Máté) a dobogó második fokára állhatott. Szerencsi Ildikó egyéniben is bajnoki címnek örülhetett, míg a kiegészítő számot a férfiaknál Horváth Tamás nyerte, a hölgyeknél ugyanitt Szerencsi Dóra 2., Nagy Virág 4. lett. A sportolók edzője Gera Tibor (SZVSE), a kivétel Tolnai, aki a DTC versenyzője.
 
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek