Bezár

Hírarchívum

Együttműködés a Nagyváradi Egyetemmel

Együttműködés a Nagyváradi Egyetemmel

2009. május 11.
1 perc
Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora május 6-7-én látogatást tett a Nagyváradi Egyetemen Prof. Dr. Véha Antal, az SZTE Mérnöki Kar dékánjával közösen.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Nagyváradi Egyetem rektora, Prof. Dr. Cornel Antal bemutatta az egyetemet. A tárgyaló felek áttekintették a két egyetem közötti együttműködési lehetőségeket, különös tekintettel a hallgatók és oktatók cseréjére, valamint közös kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok benyújtására. A rektorok kifejezték azon szándékukat, hogy együttmûködési megállapodást írnak alá Szegeden a Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából.
 
Szabó Gábor és Véha Antal egyúttal tárgyalásokat folytatott Prof. Dr. Vasile Bara úrral, a Nagyváradi Egyetem Környezetvédelmi Karának dékánjával, valamint Dr. Daróczi Károllyal, a kar nemzetközi kapcsolatok referensével. A felek megállapodtak abban, hogy évente kétszer váltott helyszíneken workshopokat és tudományos szimpóziumokat rendeznek az érintett karokon folyó kutatói és tudományos munkák témakörében. Az elsõ workshop Szegeden kerül megrendezésre „élelmiszerbiztonság” témában.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek