SZTE Info
MRK3

A Szegedi Tudományegyetem rektora a Magyar Rektori Konferencia új elnöke

2009. július 1-jétől Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora látja el a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöki tisztségét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
MRKAz MRK Plénuma egy évvel ezelőtt nagy többséggel választotta meg Prof. Dr. Szabó Gábort az MRK társelnökévé. Az alapszabály értelmében a társelnök automatikusan betölti az elnöki tisztséget egyéves társelnöki megbízatása után.
 
Az idén 20 éves Magyar Rektori Konferencia a magyar felsőoktatási intézmények rektoraiból álló, a felsőoktatási intézmények képviseletére, érdekeinek védelmére jogosult független köztestület, amely rendszeres fórumot biztosít a felsőoktatási intézmények vezetőinek a vélemények kicserélésére, és a jogszabályok által meghatározott körben döntések, határozatok meghozatalára. A Magyar Rektori Konferencia a felsőoktatás rendszerének működésével kapcsolatos bármilyen kérdésben véleményt nyilváníthat, javaslatot tehet a döntéshozó, illetve a döntés előkészítője részére.
 
A Szegedi Tudományegyetem a magyar felsőoktatásban és tudományos életben betöltött vezető szerepe, az elmúlt évek látványos pályázati sikerei, közeljövőben várható fejlesztései elismerésének tekinti, hogy vezetője révén meghatározó szerepet játszhat a hazai felsőoktatás érdekképviseleti testületében.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.