Bezár

Hírarchívum

tik5ev
Születésnapját ünnepelte a TIK

Születésnapját ünnepelte a TIK

2009. december 09.
2 perc
A 2004. december 9-i nyitás óta csaknem 4,5 millió regisztrált látogatót fogadott az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Csaknem 4,5 millió regisztrált látogatót fogadott az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja a 2004. december 9-i nyitás óta, rajtuk kívül még több százezren jártak az épületben, amikor hallgatóként órára, kutatóként konferenciára vagy nézőként valamilyen kulturális rendezvényre siettek.

A Mikó László és Szántó Tibor tervezte épület a hazai felsőoktatásban egyedül álló módon napi tizenkét órán át egyszerre működik oktatási, tanulási, szolgáltatási és konferencia térként. Az itt meghirdetett kurzusokra szemeszterenként több mint tízezer hallgató iratkozik be, az Egyetemi Könyvtár 1,5 milliós állományát 25 ezer beiratkozott hallgató forgatja, s a központ Magyarország legnépszerűbb vidéki konferencia helyszíne.

Az elmúlt öt esztendő során a TIK ezerkétszáz rendezvénynek adott otthont, a több száz fős nemzetközi konferenciától kezdve a bensőséges hangulatú könyvbemutatókig. Az éjszaka lenyűgöző látványt nyújtó épületben rendeztek már nagy sikerű gólyabált, s hagyományosan a TIK a helyszíne az SZTE és a Szeged Első Lions Club közös jótékonysági báljának is.

Az épület eddigi működtetése során 15,5 millió kilowatt áramot, 1,3 millió köbméter gázt, 34 ezer köbméter vizet használtak föl. Az épület éves fenntartási költsége 380-400 millió forint, amelynek több mint tizedét fedezik a rendezvényekből származó bevételek.

A központ ötödik születésnapja sem telt eseménytelenül, reggel a belépőket a TIK karácsonyfája előtt egy hatszáz szeletes torta várta, délelőtt Ötévesek lettünk…” címmel az elmúlt esztendők legemlékezetesebb pillanatait felelevenítő kiállítás nyílt, a vállalkozó szelleműeket Elme akadályversenyen várta, a Hagyj nyomot falon pedig minden látogató üzenetet küldhetett a központnak.

A rendezvényről készült képeket itt tekinthetik meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek