Bezár

Hírarchívum

Gábor Dénes-díjat kapott Dékány Imre

Gábor Dénes-díjat kapott Dékány Imre

2009. december 29.
1 perc
Dr. Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára december 17-én a Parlamentben adta át a Gábor Dénes-díjat Prof. Dr. Dékány Imre akadémikus, vegyésznek. Az SZTE TTIK Kémiai Tanszékcsoport Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, a Szegedi Akadémiai Bizottság elnöke a kémiai környezetvédelem és a nanotechnológia területén végzett kiemelkedő kutatási tevékenységéért részesült elismerésben.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Dr. Kling István környezetvédelmi államtitkár a díj átadásakor mondott köszöntőbeszédében hangsúlyozta: Prof. Dr. Dékány Imre munkássága egyéni teljesítményén túl igazolja a zöldtárca azon törekvését, hogy a környezetvédelem, a környezettudatos gondolkodás nem egyszerűen az élhető, fenntartható jövő iránti kötelezettségünk, hanem a nemzet fejlődésének egyik fontos záloga lehet. A környezetvédelmi kutatások, találmányok, a környezetvédelmi ipar olyan ágazata lehet a nemzetgazdaságnak, amely nem csupán az általános életminőség javulását, hanem a gazdaság fellendülését is garantálja.

A Gábor Dénes-díjakat a Novofer Alapítvány műszaki-szellemi alkotásért kuratóriuma ítéli oda minden évben a műszaki-szellemi élet kiválóságainak, az innovációs folyamatban alkotó módon részt vevő szakembereknek. A díj csaknem húsz éve ismeri el azt a magatartást, amelyet a névadó, Gábor Dénes egész életpályája során tanúsított.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek