SZTE Info
SZTE TIK

Elkészült az SZTE új honlapja

A WEBRA 3.0 alapú portál egy éves előkészítő munka eredményeként készült el.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

 

A Szegedi Tudományegyetem megbízásából az AITIA International Zrt. szakemberei dolgoznak az egyetem új portáljának kialakításán, s a tervek szerint április 17-én megtörtént az átállás: azaz a korábbitól eltérő külsejű és némiképp más szerkezetű oldal fogadja azokat, akik a www.u-szeged.hu-t ütik be böngészőjükbe. A WEBRA 3.0 rendszer a korábbi IVY-struktúránál sokkal modernebb, fejlettebb, rugalmasabban kezelhető és felhasználóbarátabb webes felületet kínál a látogatóknak.
A korábbi, IVY-alapú honlap 2004 óta működött, ám azóta nagymértékben átalakultak a felhasználói igények, az információközvetítésben egyre nagyobb szerepet kap az internet, mely nap mint nap növekvő mértékben válik részévé a hallgatók, az oktatók és a kutatók munkafolyamatainak is. Szükség volt tehát egy olyan portálra, mely mindenben megfelel a 21. századi kihívásoknak és elvárásoknak.
Az egyik legfontosabb változás az, hogy az új honlapon kiemelt helyen történik az egyetem legfrissebb híreinek közzététele, valamint aktuális, illetve közelgő rendezvényeinek megjelenítése. Rendkívül sokrétű és fejlett kereső áll a látogatók rendelkezésére, akiket nem mellesleg küllemében, dizájnjában is friss, dinamikus, látványos, az SZTE jegyeit is magán viselő portál fogad.
Az új struktúra nagy előnye, hogy maximálisan fogékony a további fejlesztésekre. A tervek között szerepel, hogy a karok és egyes egyetemi egységek folyamatosan integrálódnak a rendszerhez – egyebek mellett az egységes arculat megjelenítésének érdekében.
 
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében