Bezár

Hírarchívum

SZTE TIK
Elkészült az SZTE új honlapja

Elkészült az SZTE új honlapja

2009. április 17.
2 perc
A WEBRA 3.0 alapú portál egy éves előkészítő munka eredményeként készült el.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

 

A Szegedi Tudományegyetem megbízásából az AITIA International Zrt. szakemberei dolgoznak az egyetem új portáljának kialakításán, s a tervek szerint április 17-én megtörtént az átállás: azaz a korábbitól eltérő külsejű és némiképp más szerkezetű oldal fogadja azokat, akik a www.u-szeged.hu-t ütik be böngészőjükbe. A WEBRA 3.0 rendszer a korábbi IVY-struktúránál sokkal modernebb, fejlettebb, rugalmasabban kezelhető és felhasználóbarátabb webes felületet kínál a látogatóknak.
A korábbi, IVY-alapú honlap 2004 óta működött, ám azóta nagymértékben átalakultak a felhasználói igények, az információközvetítésben egyre nagyobb szerepet kap az internet, mely nap mint nap növekvő mértékben válik részévé a hallgatók, az oktatók és a kutatók munkafolyamatainak is. Szükség volt tehát egy olyan portálra, mely mindenben megfelel a 21. századi kihívásoknak és elvárásoknak.
Az egyik legfontosabb változás az, hogy az új honlapon kiemelt helyen történik az egyetem legfrissebb híreinek közzététele, valamint aktuális, illetve közelgő rendezvényeinek megjelenítése. Rendkívül sokrétű és fejlett kereső áll a látogatók rendelkezésére, akiket nem mellesleg küllemében, dizájnjában is friss, dinamikus, látványos, az SZTE jegyeit is magán viselő portál fogad.
Az új struktúra nagy előnye, hogy maximálisan fogékony a további fejlesztésekre. A tervek között szerepel, hogy a karok és egyes egyetemi egységek folyamatosan integrálódnak a rendszerhez – egyebek mellett az egységes arculat megjelenítésének érdekében.
 
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek