SZTE Info

Gyors lábú egyetemisták

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Szeptember 13-án rendezték Szegeden a 8. T-Home Vivicittá Városvédő Futást, mely egyben az SZTE hallgatóinak egyéni futóversenye is volt.
A már szombaton hűvösebbé váló időjárás ellenére több mint 4000 sportember vett részt a viadalon Szegedről és környékéről. Az indulóknak 3,4 kilométer versenytávot kellett teljesíteniük – a Dóm térről rajtoltak el, s oda is érkeztek meg.
Az egyetemi bajnokságban 50 előnevezett versenyzőt regisztráltak, 26 lányt és 24 fiút.
 

EREDMÉNYEK:

Férfiak:
1. Frank Ádám (GTK I. éves) 11:45
2. Garamvölgyi Máté (ÁJTK II. éves) 11:50
3. Szántó Lajos (MK IV. éves) 12:29

Nők:
1. Ferentzi Flóra (ÁOK II. éves) 12:44
2. László Laura (TTIK II. éves) 13:35
3. Mészáros Szilvia (TTIK PhD III. éves) 14:48
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.