SZTE Info

„Gyerünk a moziba be!”

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A repertoárban a közelmúltban bemutatott sikeres magyar alkotások (MundruczóKornél: Delta, GigorAttila: A nyomozó) mellett új filmek (Immigrants – Jóska menni Amerika, Neve: Sabine, Ben X, Zuhanás), a közönség kérésére újból műsorra tűzött produkciók (Ádám almái, Szex és New York, Szerelem magyarázat nélkül), valamint megunhatatlan, örökérvényű mozik (Mamma mia!, Szerelem kolera idején) is szerepelnek.
A gyerekek számára pedig a Madagaszkár 2. új animációs film két kedvezményes délelőtti matiné-előadását ajánljuk, mely 22-én és 23-án 10 órától lesz.
Szekeres Nikoletta
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.