Bezár

Hírarchívum

Bosze_Adam8

Paganini titkai – a virtuozitás történetébe is bevezeti a MENTORHÁLÓ résztvevőit Bősze Ádám

Paganini titkai – a virtuozitás történetébe is bevezeti a MENTORHÁLÓ résztvevőit Bősze Ádám

2024. március 07.
2 perc

Március 12-én, kedden este a hazai komolyzenei ismeretterjesztés egyik meghatározó alakja, a Bartók Rádió korábbi műsorvezetője, Bősze Ádám zenetörténész, zenei antikvárius érkezik a Mentorháló és az IH közös színpadára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Mentorháló tizenegy előadással készül a 2024-es tavaszi évadban. Az előadók között visszatérő hírességek és új személyek neve is felbukkan – tudtuk meg Porkoláb Mihálytól, az SZTE Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ (IKIKK) Humán és Társadalomtudományi Klaszter IKT és Társadalmi Kihívások Kompetenciaközpont operatív vezetőjétől. A MENTORHÁLÓ főszervezője elmondta, hogy befutott előadók és új vendégek érkeznek Szegedre, népszerűsítik a tudományt, adnak át új ismereteket a MENTORHÁLÓ 2024-es tavaszi évadában.

A MENTORHÁLÓ közönsége először találkozhat a lelkes rajongótáborral rendelkező Bősze Ádámmal. A zenetörténész a virtuozitás történetét járja körbe.

A komolyzenei ismeretterjesztő előadásra a vájtfülűek mellett nagy szeretettel várják mindazokat, akik nyitottak a komolyzenével történő könnyed, oldott hangulatú találkozásra. Bősze Ádám ezen az estén a virtuozitás fogalmát járja körbe informatív, mégis szórakoztató előadásában.

Mi a virtuozitás? Mire jó? Hasznos vagy káros? Áldás vagy átok (mint a tehetség)?

Az előadás címe: A virtuóz - A virtuozitás története

Az előadás időpontja: 2024. március 12., kedd 18.00

Előadó: BŐSZE ÁDÁM zenetörténész, zenei antikvárius, a komolyzenei ismeretterjesztés meghatározó alakja, a Bartók Rádió korábbi műsorvezetője.

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online, a https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/list/event/BOSZEADAM240312 oldalon kaphatók. Az előadásra a Szegedi Tudományegyetem dolgozói és hallgatói SZTE-kártya felmutatásával kedvezményes jegyeket vásárolhatnak a rendezvény helyszínén, az IH Rendezvényközpontban.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek