Bezár

Hírarchívum

Nyito_20240116Mentorhalo_KJA-7664

Megújult az ismeretterjesztés magasiskolája, a MENTORHÁLÓ

Megújult az ismeretterjesztés magasiskolája, a MENTORHÁLÓ

2024. január 16.
3 perc

A dél-alföldi régió egyik legsikeresebb ismeretterjesztő sorozata a Szegedi Tudományegyetem támogatásával indult Mentor(h)áló – Pedagógiai esték. A 9 éves előadásfolyam arculata megújult, így lett MENTORHÁLÓ. Sajtótájékoztatón ajánlották a tudásra szomjas érdeklődők figyelmébe a „tanulás – élmény – szórakozás” célkitűzés jegyében szerveződő programsorból a 2024-es tavaszi évad ígéretes előadásait – az evés örömétől kezdve a párterápián át a MI jelentette jövőig.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„9 év, 146 remekbeszabott előadás, 58 ezer néző” – ez az Szegedi Tudományegyetem támogatásával startoló Mentor(h)áló – Pedagógiai esték mérlege. Az ismeretterjesztő sorozat eddigi leltára mellett bemutatták a Mentor(h)áló – Pedagógiai esték előadásfolyamból lett MENTORHÁLÓ új arculatát, majd a 2024-es tavaszi évad ajánlóját is átnyújtották a 2024. január 16-án sajtótájékoztatón, a szegedi IH Rendezvényközpontban.

PM_20240116_KJA-7667

9 éven át Mentor(h)álóPedagógiai esték néven futott a Szegedi Tudományegyetem támogatásával szerveződő ismeretterjesztő sorozat, ami a 2024-es tavaszi évadtól új arculattal, „MENTORHÁLÓnéven,tanulás - élmény - szórakozásmottóval és a tudás fájátábrázoló emblémával jelentkezik. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

– Tizenegy előadással készülünk a 2024-es tavaszi évadban. Az előadók között visszatérő hírességek és új személyek neve is felbukkan – válaszolta újságírói kérdésre Porkoláb Mihály, az SZTE Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ (IKIKK) Humán és Társadalomtudományi Klaszter IKT és Társadalmi Kihívások Kompetenciaközpont operatív vezetője. A MENTORHÁLÓ főszervezőjeként az időben ide-oda ugrálva mutatta be a közeljövő program-sorozatát.

Könyvbemutató és két visszatérő vendég, Nyáry Krisztián és Mautner Zsófi nyitja a szezont: az írók étkezési szokásait boncolgatják. Hasonlóképpen járt már Szegeden Kozma-Vízkeleti Dániel család- és pártterapeuta, pszichológus. Az újrázók közül rekordernek számít Mérő László matematikus pszichológus, akit ötödik alkalommal „tapsolt vissza” a közönség. Öt év után tér vissza az IH Rendezvényközpont színpadára a szexuálpszichológus Hevesi Kriszta, aki tabuk nélkül és viccesen beszél az erotika művészetéről. Az elromlott kapcsolatokról is szól majd Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus Repair című projektje.

Porkolab_Mihaly_KJA-7643

Porkoláb Mihály, az SZTE Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ (IKIKK) Humán és Társadalomtudományi Klaszter IKT és Társadalmi Kihívások Kompetenciaközpont operatív vezetője a MENTORHÁLÓ főszervezője. Az IH Rendezvényközponttal együttműködésben vitte sikerre a 9 éven át népszerű Mentor(h)álóPedagógiai esték sorozatot, alakította ki az ismeretterjesztő előadások új arculatát

– Az előzetes várakozásokat is felülmúlta nézők érdeklődése Jakupcsek Gabriella és a témája iránt – fogalmazott Porkoláb Mihály. A televíziós műsorvezető azt mondja el, miként élvezhetik az életet a 50+-osok is. A MENTORHÁLÓ főszervezője szerint várhatóan teltházas lesz Tomán Szabina üzletasszony és befektető előadása is, hiszen azt árulja majd el, mi a mosoly mögötti siker titka.

Az új fellépők közül a lelkes rajongótáborral rendelkező Bősze Ádám zenetörténész a virtuozitás történetét járja körbe. A MENTORHÁLÓ közönsége ugyancsak először találkozhat a művészettörténész Kelen Annával, aki a műkereskedelem kulisszatitkaiba avatja be az érdeklődőket.

MENTORHALO_KJA-7663

Befutott előadók és új vendégek érkeznek Szegedre, népszerűsítik a tudományt, adnak át új ismereteket a MENTORHÁLÓ 2024-es tavaszi évadában

– Van-e élet a Földön kívül? A kérdésre válaszolva bizonyítja majd a Szegedi Tudományegyetem alumnusa, Kiss László fizikus, a „vicces csillagász”, hogy nem véletlenül kapta meg 2023-ban a Prima Primissima Díjat – emlékeztetett a sajtót tájékoztató főszervező. E témakörhöz kapcsolódik a trend- és jövőkutató Rab Árpád mondandója a MI-ről, azaz a mesterséges intelligenciáról.

Porkolab_Mihaly_20240116_sajtotajekoztaton_KJA-7660

Elhangzott az is, hogy a Tóth Árpád karnagy betegsége miatt 2023-ban elmaradt előadást 2024 tavaszán pótolják, de hogy mikor, arról később adnak információt. Ami bizonyos: a MENTORHÁLÓ, a „szegedi tudásfa” körüli jelenléti előadásokra 2024. január 22. és június 10. között 11 alkalommal várják az IH Rendezvényközpont nézőterére a tudásra szomjas érdeklődőket.

A MENTORHÁLÓ 2024-es évad program-sorozata, fotókkal színesítve és időrendben, itt megtekinthető.

SZTEinfo – Ú. I.

Fotók: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek