Bezár

Hírarchívum

SZDW_borito

Az SZTE kreatív szakemberei először szervezik meg a Szeged Design Week-et

Az SZTE kreatív szakemberei először szervezik meg a Szeged Design Week-et

2023. szeptember 20.
2 perc

Építészet, gasztronómia, képzőművészet, művészetterápia – csak néhány terület, amelynek képviselői érdekes programkavalkáddal készülnek a Szeged Design Week alkalmából 2023. október 5-15. között. Az SZTE BTK adjunktusa, Dr. Váraljai Anna és két mesterszakos hallgató kezdeményezésére valósulhat meg az esemény a Budapest Design Week-hez kapcsolódva.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kreatív szakma legnépszerűbb és leglátogatottabb programsorozatába, a 20. éve futó Budapest Design Week-be idén Szeged is bekapcsolódik, felkerülve ezáltal a kreatív szakma országos térképére. Október 5-15. között sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a szegedi kreatív szakemberek a város kultikus és kevéssé ismert, vagy eddig a látogatók elől elzárt helyszínein.

Szeged partnervárosként pályázta meg a lehetőséget a Budapest Design Week regionális helyszíneként Dr. Váraljai Anna művészettörténész, az SZTE BTK adjunktusa, valamint a design- és művészetmenedzsment MA szak hallgatói, Kőrösi Kíra és Nagy Petra kezdeményezésére. A sikeres pályázat nyomán idén először rendezik meg a Szeged Design Week-et. Aki szeretné megismerni a régió feltörekvő művészeit és kulisszatitkaikat, vagy egy-egy nyitott műhely falain belül alkotna, venne részt workshopon, izgalmas szakmai kerekasztal-beszélgetésen, gasztronómiai eseményen, az nem fog csalódni a programsorozatban. A rendezvényeken való részvétel ingyenes, azonban akad olyan esemény, amely regisztrációhoz kötött!

 Katkokrisztina_alkimista3

Katkó Krisztina, az Alkimista Kulináris Műhely séfje. Fotó: Szeged Design Week

Bő egy hét leforgása alatt az érdeklődők részt vehetnek például kortárs építészeti sétán Szeged belvárosában, műhelybejáráson ismerhetik meg az Alkimista lakáséttermet, festői kulisszatitkokról hallhatnak az Art Hotelben, művészet- és bábterápia előadást hallhatnak az SZTE BTK-n és meseregény konferenciát hallgathatnak meg az MTA SZAB Székházban.

Bővebb információ a programokról az SZDW – Szeged Design Week Facebook-oldalon olvasható.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek