Bezár

Hírarchívum

Füveszkert

Rovarfogó és egzotikus növények napja az SZTE Füvészkertben

Rovarfogó és egzotikus növények napja az SZTE Füvészkertben

2023. szeptember 14.
2 perc

Különleges programnak ad otthont 2023. szeptember 17-én 10:00 és 16:00 óra között a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje – rovarfogó és egzotikus növények működését figyelhetik meg az érdeklődők egy mikroszkópon keresztül.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Növények mindenhol élnek a Földön, még a legkedvezőtlenebb élőhelyeket is benépesítik rendkívüli alkalmazkodóképességüknek köszönhetően. Kiváló példái ennek a növényvilág ragadozói és a rovarfogó növényei.

 

Erre épül 2023. szeptember 17-én az SZTE Füvészkert tematikus napja, ahol az érdeklődők mikroszkópon keresztül figyelhetik meg a csapdák felépítését, megtudhatják hol élnek, és pontosan milyen életmódot is folytatnak az egyes fajok. Ezen felül előadások színesítik majd az eseményt.


11:00 órától Czuppon Bálint, a Ragadozó Kert vezetője mutatja be a rovarfogó növények különleges életét.

 

14:00 órától a már jól összeszokott páros, Kardos György és Kovács Kálmán tart előadást Gyakorlati tanácsok a húsevő növények otthoni tartásához és szaporításához címmel.

 

15:00 órakor Sára József előadásából megtudhatják az érdeklődők, hogy milyenek az egzotikus gyümölcstermő és dísznövények tartásának lehetőségei Magyarországon.

 

A helyszínen rovarfogó növényeket is lehet majd venni, tartásukkal kapcsolatban szakemberektől kaphatnak segítséget az érdeklődők. Emellett florárium, azaz üvegbe zárt minikert elkészítésére is lehetősége lesz azoknak, akik odahaza szeretnének növényeket gondozni. Ehhez az SZTE Füvészkert a befőttes üvegeket ugyan korlátozott számban, de biztosítja, aki azonban biztosra szeretne menni, az vigyen magával egy 7 dl-nél nagyobb befőttes üveget.

 

A kicsiket ügyességi játékok és kézműves foglalkozások várják.


Pósa Tamara

Borítókép: Rovarfogó és egzotikus növények napja az SZTE Füvészkertben.

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek