Bezár

Hírarchívum

TM-tabor-2023-osz-elso-nap-46

Tapasztalataikkal támogatták egymást a mentorok az ötödik Tanítsunk Magyarországért táborban

Tapasztalataikkal támogatták egymást a mentorok az ötödik Tanítsunk Magyarországért táborban

2023. október 04.
1 perc

Kistelepülésen élő általános iskolásokat segítenek a szegedi egyetemisták ebben a tanévben is: élményszerzés, pályaorientáció és a szociális készségek fejlesztése is célja a Tanítsunk Magyarországért mentorprogramnak, mely ötödik féléve indul felkészítő táborral a Szegedi Tudományegyetemen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szép számmal vesznek részt a programban igazán rutinos mentorok, akik már több féléve mentorálnak, de olyan is van, aki a kezdetektől fogva, ötödik féléve kitartóan segíti a kistelepülésen élő diákok érvényesülését, továbbtanulását – mondta dr. Újvári Edit, a szegedi programot koordináló SZTE Junior Akadémia szakmai felelőse. Hozzátette: az ilyen hallgatók tapasztalata segíti az új mentorok felkészítését, amely egy elméleti alapozókurzusból és egy gyakorlatias, 3 napos felkészítő táborból áll. Utóbbi során egész napos műhelymunkákon és tréningeken mélyíthetik el tudásukat a hallgatók, illetve az első találkozás is megtörténik a gyerekekkel. Ezt követően a mentorált diákokkal zajlik a hallgatók féléves munkája, amelyet a mentortanácsadó oktatókkal szemináriumi órákon értékelnek.

TM-tabor-2023-osz-masodik-nap-53

Ebben a félévben több mint 500 fő 5-8. osztályos mentorált diák vesz részt az SZTE Tanítsunk Magyarországért programban, akik a régió 16 kistelepülésének általános iskolásai. Őket a 181 mentorhallgató heti találkozókon, kis csoportokban mentorálja. A segítségnyújtásért havi 35 ezer forint ösztöndíjat kapnak az egyetemisták, illetve 10 ezer forintot, amelyet a gyerekekre költenek.

TM-tabor-2023-osz-elso-nap-88

A programra minden félévben jelentkezhetnek a hallgatók: először a „TM1” elnevezésű mentorfelkészítő kurzust kell elvégezniük, ennek sikeres teljesítése után, a következő félévben kezdhetik meg az iskolai mentorálást.

SZTE Junior Akadémia

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek