Bezár

Hírarchívum

indonez_kulturalis_nap_borito

Indonéz kulturális nap a Gazdaságtudományi Karon

Indonéz kulturális nap a Gazdaságtudományi Karon

2023. október 19.
1 perc

Indonéz hallgatók kultúráját bemutató és népszerűsítő eseménynek adott otthont a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának főépülete október 13-án. Dr. habil. Kovács Péter dékán nyitóbeszédét és az indonéziai nemzeti himnuszt követően egyetemi hallgatók egy indonéz komolyzenei szerző darabját adták elő hegedűn.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az indonéz diákok helyi kulturális vezetői ismertették a programot, és az érdeklődők sokasága elkezdhette magának is felfedezni az eseményt. A lehetőségek között az indonéz konyha megismerése, valamint a hagyományos öltözékek megtekintése és felpróbálása volt a legnépszerűbb. Az egyik résztvevő diák azt mondta „nagyrészt az ételt jöttem megkóstolni, de jó volt találkozni az egyik barátommal is, aki Indonéziából jött”.



indoneznap

Az eseményen készült fotók a képre kattintva megtekinthetők. Fotó: Zentai Péter


Miután az emberek végeztek a kóstolással, sokak figyelme az aprólékosan díszített, hagyományos indonéz viseletekre terelődött. Ezen öltözetekről egy indonéz diákot kérdeztünk, aki ezt mondta „A ruha neve Batik. Ez a technikaa kultúránk része évszázadok óta és az UNESCO világörökség része is. Bizonyos designerek újragondolták és készítettek modern változatokat is belőle”.

Összességében az esemény nagy sikert aratott és segített közelebb hozni mind a magyarországi, mind más külföldi diákokat az indonéz kultúrához, és segített nekik jobban megérteni indonéz diáktársaikat és barátaikat is.

Szuda György

Borítókép: Indonéz kulturális napot tartottak az SZTE GTK-n október 13-án. Fotó: Zentai Péter

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek