Bezár

Hírarchívum

Coursera_meet_N

Coursera tartalmak a hallgatói életút minden állomásához

Coursera tartalmak a hallgatói életút minden állomásához

2023. október 06.
2 perc

A Coursera for SZTE Lighthouse 2.0 programban a Szegedi Tudományegyetem és a Coursera 2023. január 1-je óta dolgozik együtt. Hadi Moussa, a Coursera Európáért, Közel-Keletért és Afrikáért felelős igazgatója 2023. szeptember 19-én tartott beszámolót az eddigi eredményekről és tapasztalatokról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hadi Moussa és csapata kiemelte, hogy az SZTE-vel való együttműködés során mára a hallgatói életút minden mérföldkövéhez kapcsolódik online oktatási szolgáltatás a felvételire való készüléstől a munkaerőpiacra történő kilépésig. Például a 2024-es felvételi eljárástól kezdve a Coursera for SZTE felületén elérhető A tanulása tanulása című kurzus elvégzése öt intézményi pontot ér. A nemzetközi képzésekre jelentkezők a Courserán készülhetnek a szegedi tanulmányokra. A hallgatók az egyetemi éveik alatt két modul online kurzusai közül válogathatnak – tanulásmódszertanhoz és vállalkozási ismeretekhez kapcsolódóan -, hogy tanulmányaik során automatikusan kreditet szerezzenek. A Karrier Iroda szolgáltatásai között elérhetők az online tananyagok, hogy segítsék az álláspályázatok- és interjúk sikerét.

A felhasználói statisztikákból kiderül, hogy szegedi hallgatók között az üzleti és az adattudományhoz kapcsolódó tananyagok a legnépszerűbbek, követve a munkaerőpiaci trendeket. Minden harmadik kurzus, amit az SZTE-n tanuló hallgatók választanak, a személyes fejlődést segíti, például a kritikus gondolkodást vagy a problémamegoldó készséget.

SZTE_Coursera_2023
Az eseményen készült képek itt megtekinthetők. Fotó: Sahin-Tóth István

Ahogyan a beszámoló hangsúlyozta, a Courserával való együttműködés remek kiegészítője a szegedi tanulmányoknak, így segíti az egyetemet stratégiai céljai elérésében, például a hallgatói skillek gazdagításában és a képzések rugalmassá tételében - a hallgatói sikerek támogatása és a szegedi diploma értékének növelése érdekében.

A Coursera és az SZTE közötti együttműködés 2019-ben kezdődött a világ legnépszerűbb online tananyaga, a Learning How to Learn magyar fordításával – így készült el az első magyar tartalom a felületen. A COVID Initiative-nek köszönhetően az SZTE ingyen használhatott licenceket, majd 2500 hozzáféréssel elkezdődött a Coursera for SZTE program. 2023 januárjától pedig korlátlan számú hozzáféréssel minden egyetemi polgár tanulhat a vezető oktatási platformon. A Coursera felület egy fejlesztésnek köszönhetően már regisztráció nélkül, Neptun kóddal is használható.

A képzés megvalósítását az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosítószámú, Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatja. A projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében valósul meg.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek