Bezár

Hírarchívum

IMG_1546-004

Az SZTE 3D Központjába látogattak a megyei kamara tagjai

Az SZTE 3D Központjába látogattak a megyei kamara tagjai

2023. május 23.
1 perc

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagjai 2023. május 22-én megismerhették az SZTE 3D Központjában folyó munkát és az intézmény céljait, valamint a vállalkozásokkal való együttműködési lehetőségeket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központja keretében működő 3D Központ történetét, az ott folyó munkát és az intézmény jövőbeni céljait is megismerhették azok a kamarai tagok, akik 2023. május 22-én ellátogattak a programra. A résztvevőket Prof. Dr. Bari Ferenc köszöntötte, aki elmondta, hogy a központ egyik célja a potenciális felhasználók keresése. Nemzetközi kapcsolatokat ápolnak és újakat is folyamatosan építenek.

3D_kp_kepek
Képgaléria a bejárásról. Fotó: Bobkó Anna

— Ennek a találkozónak a gondolatébresztés a célja, hogy elinduljon a fantáziájuk, hogy azon a területen, amivel foglalkoznak, hogyan tudnák hasznosítani a 3D technológiát — fogalmazott Prof. Dr. Bari Ferenc.

Ötletekkel, példákkal szolgált előadásában Dr. Geretovszky Zsolt, a 3D Központ szakmai vezetője. Megtudtuk, hogy fémet, műanyagot is lehet nyomtatni, sőt, a világon már építőipari alapanyagokat is gyártanak 3D technológiával. A példák között láttunk ehető nyomtatványokat, vagyis tortadíszeket, repülőgép alkatrészeket, amsterdami fémnyomtatott hidat, kosárlabdát, protéziseket, orvosi modelleket.

Az előadás után a résztvevők bejáráson pillanthattak be az intézmény kulisszái mögé a Tisza Lajos krt. 107. szám alatt.

Fotó és szöveg: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek