Bezár

Hírarchívum

pozitiv_egesz_szamok

Heti könyvajánló - Vöröskéry Dóra: A pozitív egész számok jelentéktelenségéről

Heti könyvajánló - Vöröskéry Dóra: A pozitív egész számok jelentéktelenségéről

2023. május 15.
1 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni. Ezúttal Vöröskéry Dóra kötetét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„- Te vagy a legjobb barátom – mondta, én pedig leültem a szemben lévő fotelba, és a pohárért nyúltam. Szivaroztunk, csendben megbocsátottunk egymásnak. Nem fordul elő többet, szólt később, és mellém térdelt.”


Az írói álnév tulajdonosa szociális munka alapszakot végzett 2021-ben a Szegedi Tudományegyetemen. 2019-ben jelent meg első novellás kötete, a Röpképtelen madarak, amely Debüt-díjas lett, 2021-ben pedig A pozitív egész számok jelentéktelenségéről. Jelenleg harmadik könyvén dolgozik, amely az eddigiektől eltérően regény lesz. Vöröskéry világában boszorkányok, bohócoktól félő apuka, generációs feszülések, valkűrök is élnek számos más különleges karakterrel. Habár egy fantasy kavalkádnak tűnik, inkább a meglepő karakterek hétköznapisága szembeötlő. És hogy miért 22 és miért 42? Talán kiderül a kötetből. A vizsgaidőszak kezdetére kifejezetten rövid novellás kötetet választottunk, mert „ahogy Örkény István is mondta: olvashatjuk őket ülve és állva, szélben és esőben vagy túlzsúfolt autóbuszon közlekedve”, esetleg két tétel tanulása közben lazításként.


Lázárné Csernus Anikó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek