Bezár

Hírarchívum

fejlesztések, Szentes

Csaknem 245 millió forintos fejlesztés valósult meg az SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrumban

Csaknem 245 millió forintos fejlesztés valósult meg az SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrumban

2023. december 18.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem az EFOP-2.2.19-17-2017-00025 azonosítószámú projektben a járóbeteg ellátáshoz, szakrendelésekhez kapcsolódó műszer és eszközpark fejlesztését és a 6600 Szentes, Sima Ferenc utca 44-58. szám alatti centrum járóbeteg szakellátás infrastruktúrájának korszerűsítését valósította meg. A projekt a Széchenyi 2020 programban, 244,73 millió Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az EFOP-2.2.19-17-2017-00025 azonosítószámú projekt eredményeként a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódó szakrendeléseket érintő műszer és eszközparkot fejlesztették, korszerűsítették. A projekt keretében csaknem 170,3 millió forint értékben történtek eszközbeszerzések, többek között gasztroenterológiai vizsgálótornyok, kardiológiai és nőgyógyászati ultrahangok, ABPM, EKG holter rendszer, Tympanométer, illetve vizsgálólámpák és orvosi rendelői bútorok. Kiemelendő, hogy új, korszerű panorámaröntgent, fogászati kezelőszéket, továbbá elektroterápiás masszázskádat, illetve mágnes- és ultrahang terápiás készülékeket is beüzemeltek.

fejlesztések, Szentes

Több eszköz is beszerzésre került.

A projekt során épület infrastruktúra fejlesztés is történt a Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum (6600 Szentes, Sima Ferenc utca 44-58. szám alatti) telephelyén, melynek keretében járóbeteg szakellátást szolgáló orvosi rendelők, szakrendelők újultak meg 63,49 millió forint értékben. A kivitelezés során a szájsebészeti szakrendelőt a mai kor igényeinek megfelelően korszerűsítették, továbbá a kardiológia szakrendelőt, a nőgyógyászati szakrendelőt, illetve a gasztroenterológiai szakrendelés helyiségeit festették ki.

fejlesztések, Szentes

A hatékonyságot segítik elő az új eszközök.

A szakrendelések betegforgalmi adatait figyelembe véve, a lakosság szükségleteihez alkalmazkodó fejlesztések eredményeként a projekt keretében modern eszközök álltak a járóbeteg ellátás szolgálatába, ezzel is erősítve a lakosságközeli ellátások körét, tervezhetőbbé és magasabb színvonalúra emelve a szakellátást.

A fejlesztésekről a https://u-szeged.hu/pmi/futo-projektjeink/szechenyi-2020 oldalon olvashatnak.

SZTEinfo

Borítókép: Csaknem 245 millió forintos fejlesztés valósult meg az SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrumban.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek