Bezár

Hírarchívum

Egis_tudomanyos_es_technologiai_kozpont_k_borito

110 éves az Egis Gyógyszergyár Zrt.

110 éves az Egis Gyógyszergyár Zrt.

2023. december 08.
2 perc

Nem sok olyan vállalat van Magyarországon, amely olyan hosszú múltra tekinthet vissza, mint az Egis.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén, 2023-ban 110 éve, hogy megalakult az a vállalat, amelyet ma Egis néven ismerünk. Az alapító, Balla Sándor és a berni tápszergyáros Albert Wander Magyarországon a külföldön már népszerű, a reggeli italként fogyasztandó tápszernek akart ily módon gyártóbázist teremteni, és innen a balkáni területeket is ellátni.

Felsorolni is nehéz lenne, az elmúlt 110 év alatt mennyi minden történt a vállalattal, hogyan hatottak a működésére a nagy világpolitikai események, és miképp jelent meg a tápszergyártás mellett a gyógyszergyártás, és az évek során hogyan lett egyre fontosabb a kutatás, a fejlesztés, hogyan lett a magyar gyógyszergyártás egyik kiemelkedő képviselője.

Ma az Egis nem csak a hazai gyógyszeripar egyik meghatározó vállalata, hanem az egész közép- és kelet-európai régió egyik vezető generikus gyógyszergyára. Termékei összesen 62 országban érhetők el saját leányvállalatainkon és képviseleteinken, valamint partnereinken keresztül.

Mindehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő szakembergárda álljon rendelkezésre. Ezért tartjuk fontosnak, hogy felkaroljuk a tehetséges diákokat, és minél többeket megnyerjünk a természettudományoknak, közelebbről pedig a kémia ügyének. Ennek keretében számos kezdeményezést indítottunk. Az érdeklődő iskolásokat már 12 éves kortól fogadjuk az Egis Tudományos és Technológiai Központban, ahol a diákok közelebbről is megismerhetik egyebek között azt is, hogyan folyik a fejlesztés és a kutatás egy gyógyszeripari nagyvállalatban. Az érettségi előtt álló fiatalokat a teljes középiskolai tananyagot felölelő tudásplatformunkon, a sokszinukemia.hu oldalon várjuk. Az egyetemi hallgatók figyelmébe ajánljuk honlapunkról (egis.hu) interaktív és letölthető karriertervezőnket, amely segít eligazodni, milyen lehetőségek várnak a vegyész-, vegyészmérnök-, környezetmérnök-, illetve gyógyszerészhallgatókra vállalatunknál. Az ilyen irányú tanulmányokat folytató diákokat már egyetemi éveik alatt várjuk: szakmai gyakorlaton kívül számos gyakornoki pozíciót kínálunk számukra. Fiatal kollégáink előmenetelét a Next Generation gyakornoki programunkkal is elősegítjük.

Az Egis a Servier Csoport (franciaországi székhelyű, nonprofit alapítvány által irányított nemzetközi gyógyszeripari vállalat) tagja.

SZTEinfo

Borítókép: Az Egis Tudományos és Technológiai Központjában már 12 éves kortól várják az érdeklődő iskolásokat.
Fotó: Egis

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek