Bezár

Hírarchívum

PontOtt_Parti_N-5010

A Szegedi Tudományegyetemen nőtt a legnagyobb arányban a felvettek száma

A Szegedi Tudományegyetemen nőtt a legnagyobb arányban a felvettek száma

2023. augusztus 03.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemen nőtt a legnagyobb arányban a felvett hallgatók száma Magyarország vezető nagy egyetemei közül. Az idei eljárásban 7896-an, azaz 1820 fővel többen jutottak be az intézménybe, mint 2022-ben. A harminc százalékos növekedéssel olyan felsőoktatási intézményeket előz meg az SZTE, mint a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Országos szinten 126 449 jelentkező közül 94 785-en felvételiztek sikeresen valamelyik hazai egyetem képzésére. Az adatok szerint ez húszezernél is több új hallgatót jelent a 2022-es évhez képest. 43 százalékkal nőtt a vidéki egyetemekre felvettek száma, idén már minden második elsőéves ilyen intézményben kezdi meg tanulmányait.

A felvett hallgatók száma több felsőoktatási intézményben is rekordot döntött, ám a legnagyobb mértékben a Szegedi Tudományegyetemen nőtt a 20 ezer főnél nagyobb hallgatói létszámú felsőoktatási intézmények közül. Az SZTE harminc százalékkal növelte hallgatói létszámát a 2023-as központi felvételi eljárásban, ezzel olyan felsőoktatási intézményeket megelőzve, mint a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A szegedi intézmény 7896 új hallgatót vett fel, így a pótfelvételi, a szakirányú képzések és a külföldi hallgatók folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően, több mint 9000 új diák kezdheti meg tanulmányait szeptemberben az SZTE-n.

A Szegedi Tudományegyetem a 2022/2023-as beiskolázási időszakban rekord számú középiskolai előadással, kitelepüléssel, nyílt napokkal, pontgyűjtő partival és pontkalkulátorral segítette a felvételizőket.

A Szegedi Tudományegyetem részletes felvételi eredményeiről bővebben itt olvashat.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek