Bezár

Hírarchívum

Szakmai hét az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon

Szakmai hét az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon - nézze meg fotóinkat!

Szakmai hét az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon - nézze meg fotóinkat!

2023. április 27.
2 perc

Elsősegélynyújtó bajnokság, anyajegyszűrés, véradás, önvédelem és szakmai előadások. Megelevenedett a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési karának “A” épülete április végén, az éves szakmai hét alkalmából. Az ETSZK 2023-as szakmai hetének szerdai napját látogattuk meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar hivatása, hogy nagy hangsúlyt fektessen a megfelelő egészségügyi és szociális nevelésre. Ez történik a szakmai hét során is, amelyen a kar számos programot és lehetőséget kínál hallgatói számára.


Szakmai hét az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon
Szakmai hét az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon. Fotók: Zentai Péter


A szerdai napon a diákoknak lehetőségük volt házi elsősegélynyújtó bajnokságon bemutatni tudásukat, annak jegyében, hogy balesetek bármikor előfordulhatnak, s ezért fontos, hogy tudják, mit kell tenni, amikor azonnali cselekvésre van szükség. A versenyen résztvevők különböző feladatokon bizonyították rátermettségüket. “Nagyon jól éreztük magunkat, hatékonyan tudtunk csapatban dolgozni” - mondta a nyertes SOS Vészhelyzet csapat egyik tagja.

A szakmai héten a Portói Egyetem vendégelőadói, Dr. Tania Bastos, Dr. Maria Paula Maia dos Santos és Dr. Andreia Pizarro tartottak színvonalas előadásokat az érdeklődők részére. A fizikai aktivitás, egészség és környezet kapcsolatára hívták fel a figyelmet. Szeged nagy előnyének nevezték, hogy a város bejárható, ami az itt élők mentális egészségére számos pozitív hatást gyakorol.

Az eseményen Varga-Vass Viktória gyógytornász és karate edző tartott tréninget a KIDO Dojo képviseletében. Az önvédelmi kurzust a hallgatók hasznosnak tartották, lelkesen vetették bele magukat a technikák elsajátításába.

A szakmai héten olyan cégek állítottak standot, mint a La Roche-Posay, a kóstolót kínáló Szepesi méhészet, az egészségügyi pályán elhelyezkedni kívánókat segítő HiperJobs és a Medicina könyvesbolt.

A diákok aktív részvétele és a színvonalas programok megadták az alaphangulatot az ETSZK idei szakmai hetének. A nap stílusos lezárása volt a Népzenei Kamaraműhely moldvai táncháza.

Fülöp Kata

Borítókép: Zentai Péter

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek