Bezár

Hírarchívum

Egyetemi tavasz

Földrajz Éjszakája az SZTE-n

Földrajz Éjszakája az SZTE-n

2023. április 12.
1 perc

Az Egyetemi Tavasz programsorozat keretében a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet 2023. 04. 14-én, 18:00 és 22:00 óra között interaktív földrajzi felvedezésekre invitálja az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Játékos közösségi tervezés – tervezzünk közösen várost!

A foglalkozás vezetője: Tóbiás Katinka, PhD hallgató

Egy városszimulátor játék segítségével közösen tervezhetnek meg a résztvevők egy várost, városrészt, akiknek közösen kell ötletelniük, miközben figyelniük kell a város üzemeltetésére is. A rendezvényre főként gimnazistákat és fiatal felnőtteket várnak.

19.00 Játékos földrajzi felfedezések – társasjátékokkal és rejtvényekkel

A foglalkozás vezetője: Vámos Ramóna

Különféle földrajzhoz kapcsolódó társasjátékokat próbálhatnak ki a résztvevők, valamint rejtvények által tehetik próbára a tudásukat. A rendezvényre főként általános iskolásokat (1-8. osztályig) várnak, de minden földrajz iránt érdeklődő látogathatja a programot.

19.00 Térképi Misztériumok Éjszakája

A program vezetője: Dr. Nagy Gyula, egyetemi adjunktus

A Földrajzi és Földtudományi Intézet szervezésében a látogatók a különleges térképeket rejtő térképtárunk gyűjteményét tekinthetik meg egy egészen varázslatos formában. Az Intézet épületének egy eldugott lépcsőházában fellógatva játékos és varázslatos felfedezésre invitáljuk a résztvevőket. Eltűnt országok, sohase volt települések mellett német, orosz és hazai térképekkel is találkozhatnak az érdeklődők.

A programok a Földrajz Éjszakája programsorozathoz kapcsolódnak: http://geosci.u-szeged.hu/

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek