Bezár

Hírarchívum

SZTEam_csapat

Ezüstérmet nyert az SZTE NKI csapata a Szeged Maratonon

Ezüstérmet nyert az SZTE NKI csapata a Szeged Maratonon

2023. április 18.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának (SZTE NKI) munkatársai váltóban teljesítették az idei Szeged Maratont, amelyen a 10 fős váltó kategóriában a második helyen értek célba. A „SZTEam” tagjait közelebb hozta egymáshoz a felkészülés és a verseny, így a jövőben is terveznek közösen hasonló szabadidős tevékenységeket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE NKI munkatársa közül sokak életében játszik fontos szerepet a sport, az egészséges életmód. A munkahelyi beszélgetések során is gyakran felmerült, ki milyen kihívást teljesít, hogyan őrzi az egészségét, fittségét. Többen az SZTE Alma Mater tavaszi kihívásainak hatására kezdtek el rendszeresen mozogni. A Covid időszak alatt indított mozgásos kihívások segítettek rendszert hozni az életükbe, érezni a közösséghez való tartozást. A játékos kezdetből többük életében mára már rendszeresség, valódi sportélmény lett, minden tavasszal várják az új kihívást, hogy részt vehessenek rajta.

Kézenfekvő volt tehát az ötlet, hogy teljesítsék közösen, váltófutás keretében az V. Szeged Maratont, 2023. 04. 16-án. A gondolat hónapokkal a versenyt megelőzően született,és hamarosan tettek követték: a csapat gyorsan összeállt, létrehoztak egy közös Facebook csoportot és összehangolták a felkészülést, amit gyakran dokumentáltak is, ezzel inspirálva egymást.

SZTEamfutas

– Mindenki életében jelen van valamilyen formában a futás. Egyénileg részt vettünk már futóversenyeken (rövidebb-hosszabb távok, 5-10k, félmaraton), de közösen még nem futottunk. Az 5-10 fős "Egységben az erő" céges maraton váltó esetében a csapat nevének valamilyen formában tartalmaznia kellett a cégnevet, így találtuk ki a SZTEam elnevezést. Bízunk benne, hogy hagyománnyá válik a hasonló rendezvényeken való részvétel és a jövőben több kolléga is csatlakozik a „mozgalmunkhoz” – mondta Bundzsákné dr. Tanács Edit, a csapat egyik tagja.

SZTEam_ermekkel

SZTEam tagok: Bakos Katinka, Csúri-Magosi Rita, Gerháth Györgyi, Gór-Nagy Gábor, Lázárné Csernus Anikó, Papp Zsuzsanna Adél, Szécsi Annamária, Szörényi Emília, Bundzsákné dr. Tanács Edit, Baranyi Richárd.

- Mindenki kiválaszthatta a saját magának leginkább megfelelő távot. A készülés főként egyéni volt, ki-ki ott és akkor futott vagy edzett, amikor ideje engedte, munkája és egyéb teendői mellett. Nagyon sokat jelentett a pozitív visszajelzés, vagy hogy „megmutathattuk” a fejlődésünket egymásnak. A sportos életforma többünknél a mindennapok szerves része. Akár a munkába járás kapcsán, hiszen sokan biciklivel, rollerrel vagy gyalog közlekedünk. Illetve ki-ki a maga választotta sportban találja meg a mozgás örömét, csapatunkban van, aki edzőterembe jár, tae kwon do edzésre vagy jógázik, Országos Kéktúra útvonalon túrázik, kerékpározik, úszik. A felkészülés és a verseny is lehetőséget adott, hogy jobban megismerjük egymást, azokat a munkatársakat is, akikkel nem vagyunk munkakapcsolatban a mindennapokban – hangsúlyozta Szörényi Emília.

A közösen átélt élmények a hivatalos munkakapcsolatokba és tevékenységekbe új színt hoznak. A kötetlen formában történő ismerkedés visszahat a munkahelyi dolgokra, segíti az együttműködést, fokozza a hatékonyságot. Sokkal könnyebb együtt gondolkozni, dolgozni valakivel egy kellemes élmény után.

 SZTEam_oklevel

- Az ilyen közös programok és a csapat plusz motivációt jelent mindenkinek a mozgásban, hamarabb és lelkesebben megyünk el futni. A cél igazából az, hogy a mozgást még inkább rendszeressé tegyük magunk számára, hogy minél többen átélhessük a mozgás örömét és szabadságát – összegezte Bundzsákné dr. Tanács Edit.

SZTEam_ermek

A Szegedi Tudományegyetem több működési egysége is szervez vagy biztosít lehetőséget mozgásra, sportolásra. Az SZTE Sportközpont egész évben elérhető dolgozói mozgáslehetőségei mellett, az idei Alma Mater kihívás az SZTE Lépjük meg! címet viseli, amelyben 8 héten át a résztvevők a kilométereket futással, kerékpározással, gyaloglással gyűjthetik. Az egyéni eredményeken túl felajánlhatják a kilométereket a választott közösségüknek, így ismét kiderül majd, hogy melyik kar vagy egység lesz 2023. tavaszán a legsportosabb és a legaktívabb. A közös cél idén, hogy virtuálisan „meglátogassák” a EUGLOH szövetség egyetemeit. A virtuális körutazáshoz mintegy 13.000 km-t kell összegyűjteni közösen.

 

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: SZTEam, Baranyi Richárd

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek