Bezár

Hírarchívum

SZTEsi Maraton

Elindult a „SZTEsi Maraton” programsorozat

Elindult a „SZTEsi Maraton” programsorozat

2023. április 20.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem minden évben kínál olyan sportolási, egészségmegőrző, rekreációs lehetőségeket, amelyek országosan is egyedülállók, példamutatók. Ilyen volt a Covid-19 járvány alatti online kezdeményezés, a centenáriumhoz köthető „SZTE 100” kihívás és ilyen a SZTEsi Maraton rendezvénysorozat is, amely az Aerobik Maratonnal startolt, április 12-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Április 12-én az Aerobik Maratonnal indult a SZTEsi Maraton programsorozat.

Idén is több száz egyetemi hallgató és dolgozó vett részt az eseményen, melynek keretében a jelentkezők 10 féle mozgásformát próbálhattak ki. 2023-ban is több százan mozogtak az SZTE Aerobik Maratonon. Idén Alakformálás, Balance To The Power Two, Body Art, Box Aerobik, Fitt Mix, Funkcionális Köredzés, Kangoo, Kötélugrás, Tartáskorrekció és Zumba órákon kapcsolódhattak ki a résztvevők. Az oktatókkal – Boros-Gyeviné Sziklai Andrea, Bíró Zsanett, Balázs Kinga, Csovcsics Kitti, Gyovainé Madarász Éva, Ördög Nóra Eszter, Porobic Gregus Melinda, Sándorné Ovrova Irén és Weszelovszkyné-Dér Evelyn - nem csupán az Aerobik Maratonon, de az SZTE Sportközpont testnevelés kurzusain is találkozhattak év közben az egyetemisták.

SZTEsi Maraton

-Évek óta nagy sikernek örvend az SZTE Aerobik Maraton. Ennek mintájára indítottuk a SZTEsi Maraton Programsorozatot, hogy még több sportággal és oktatóikkal ismerkedhessenek meg az SZTE-s polgárok. Április 12-től kezdődően 5 héten át, 5 maratonra jelentkezhetnek az érdeklődők. A foglalkozások 45-50 percesek, ha a résztvevőknek megtetszik valamelyik sportág, akkor később komolyabban is elmerülhetnek benne a Sportközpont oktatóinak segítségével, akiknek az e-mail elérhetőségei az SZTE Sportközpont honlapján megtalálhatóak – mondta el Almási Dóra, az SZTE Sportközpont oktatója.

10


A SZTEsi Maratonon a részvétel az SZTE hallgatóinak és dolgozóinak ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva lehet.Leírás és a pontos órarend az alábbi linken található:

https://u-szeged.hu/sportkozpont/hirek/sztesi-maraton

22

A rendezvény főszervezői - Almási Dóra, Ocskó Tímea, Petrovicsné Tejes Edit és Szász Róbert- tovább buzdítanak mindenkit, hogy csatlakozzanak a programsorozathoz. Jövő héten, a Tánc Világnapja alkalmából, Tánc Maratonnal folytatódik a sorozat.

SZTEinfo/SZTE Sportközpont

Fotó: Ocskó Tímea

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek