Bezár

Hírarchívum

Cimbaliband, SZTE

Cimbaliband koncert Szegeden

Cimbaliband koncert Szegeden

2023. április 19.
2 perc

Minden zenekedvelőt vár a Cafe Radnóti 2023. 04. 20-án, ahol ezúttal a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal - koncertet ad ugyanis a Cimbaliband. Az esemény, amely az Egyetemi Tavasz keretében valósul meg 20:00 órakor veszi kezdetét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Fonogram-díjas Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal. A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock’n’roll, mellyel már az egész világot bejárták, Japántól Dubaig, Skandináviától Afrikáig! Cimbaliék mesterien gyúrják össze autentikus népzenei gyűjtéseiket és életigenlő szerzeményeiket, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.”

A zenekar tagjai: Unger Balázs (cimbalom, ének), Varga Kornél (gitár, baglama), Solymosi Máté (hegedű), Tóth Gergely (nagybőgő, brácsa), Babos Lőrinc (dob, ütőhangszerek).

A belépőjegy ára: 1000 forint.

Ezt követően a jó hangulatról, 21:20 perctől a Sergő zenekar gondoskodik tovább.

A Sergő zenekar alapelvei közt kiemelt szerepet kap a magyar népzene minél szélesebb közönség elé való eljuttatása oly módon, hogy az a mai ember számára is
befogadható legyen, magas minőségi szinten színpadra állítva. A zenekar fő profilja a koncertezés, tánccsoportok és táncházak zenei kísérete.

A zenekar tagjai: Nagy Albert (hegedű), Deák-Volom Dávid (fúvós hangszerek), Kató Gábor (brácsa), Tejfel Zsolt (nagybőgő)

A táncházon való részvétel ingyenes.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek