Bezár

Hírarchívum

Fabian_Orsolya_dobogo

Arany- és bronzérem a birkózó MEFOB-ról

Arany- és bronzérem a birkózó MEFOB-ról

2023. április 17.
2 perc

A csapatsportok mellett a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS), egyéni sportágakban is megrendezi a hazai felsőoktatásban tanuló hallgatók számára az országos versenyeket, a MEFOB-ot. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak női birkózásban, két dobogós helyezést sikerült szerezniük.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül sokan büszkélkedhetnek élsportolói sikerekkel is. Az érmek mögött gyakran hosszú évek munkája, kemény edzései és lemondásai állnak. Így van ezzel az a két hallgató is, akik az idei Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB), birkózásban képviselte a Szegedi Tudományegyetemet. Fábián Orsolya és Szécsényi Sára is elsőéves, előbbi gyógypedagógusnak, utóbbi jogásznak tanul.

Közös bennük, hogy mindketten 10 éve foglalkoznak a birkózással, valamint, hogy mindketten dobogóra állhattak a MEFOB-on.

Fábián Orsolya, a MEFOB és a Magyar Birkózó Szövetség szervezésében megrendezett Egyetemi Birkózó Bajnokságon, a 68 kg-os súlycsoportban első helyen végzett.

Fabian_Orsolya_jo

Fábián Orsolya (kék felsőben) joggal örül, hiszen ő lett a legjobb a súlycsoportjában, Fotó: Fábián Orsolya

– Mivel már 10 éve foglalkozom birkózással, így számomra nem volt nehéz verseny, viszont örülök, hogy képviselhettem az egyetemet és remélem minél többször tudom, hasonlóan színvonalas versenyeken, szép eredményekkel. Köszönöm a nevezésben a segítséget a Szegedi Tudományegyetemnek – mondta el az SZTE JGYPK hallgatója.

Szécsényi Sára, jogászhallgató is több, mint egy évtizede versenyszerűen birkózik, éremgyűjteményét a 2023-as MEFOB-on egy bronzéremmel gazdagította.

– Idén indulhattam először a Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon, birkózás sportágban. 10 éve versenyszerűen birkózok, ezalatt voltam már diákolimpiai első és második helyezett is, valamint Országos Bajnokságokon is a dobogó valamely fokára állhattam, legutóbb 3. helyezést értem el. Szeretnék egyetemi tanulmányaim mellett a sportra is kiemelt figyelmet fordítani, hiszen szerves része az életemnek. Véleményem szerint a sport semennyit nem vesz el a tanulásra fordított időmből. Sokkal jobban fog az agyam, ha egy zh-ra vagy vizsgára úgy készülök, hogy előtte mozogtam kicsit. Arra törekszem hogy jövőre ez az eredmény még jobb legyen – hangsúlyozta a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karának, jogi (asszisztens) szakos hallgatója.

Szecsenyi_Sara

 

A hallgatóknak gratulálunk és további sikereket kívánunk!

SZTEinfo

Fotó: Szécsényi Sára és Fábián Orsolya

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek