Bezár

Hírarchívum

karrier_felkeszito_honlapra__6_

SZTE Tavaszi Karriernapok – személyesen és korlátozások nélkül

SZTE Tavaszi Karriernapok – személyesen és korlátozások nélkül

2022. március 29.
3 perc

Idén tavasszal is megrendezi az SZTE  a nagy hagyományokra visszatekintő, egyre sikeresebb rendezvényét, a Karriernapokat, amely lehetőséget teremt a munkaerő-piaci kompetenciákat fejlesztő programokon való részvételre és a személyes találkozásra a munkáltatókkal.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

FELKÉSZÍTŐ PROGRAMOK – április 7-12.

Az Állásbörze előtti napokban olyan online workshop-okkal és egyéni tanácsadásokkal várják a hallgatókat, melyek interaktív formában adnak tapasztalatot, élményt, ízelítőt a munka világából.

Az április 7-ei workshop-ok egy része a pályatervezés köré szerveződik, az első a meseterápia eszközével segíti a résztvevőket erősségeik és eredményeik tudatosításában, hogy a mese lélekfrissítő ereje által más szemmel tudjanak ránézni aktuális élethelyzetükre, nehézségeikre és a lehetséges irányokra. A következő workshop bemutatja, hogy miként tud összekötni egy Alumni mentor a munka világával; megosztva tudását, tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatókkal. Végül a napot záró workshop-on HR szakemberek segítenek a professzionális LinkedIn profil összeállításában, a személyes énmárka építésben, hogy a résztvevők a lehető legmegnyerőbben és leghitelesebben tudják megmutatni önmagukat, értékeiket, erősségeiket.

Április 8-11. között egyéni tanácsadások révén a hallgatók útmutatást és lendületet kaphatnak a pályatervezés folyamatának menedzseléséhez, a gyakornoki hely felkutatásához, a tartalmában és formájában is megkapó CV összeállításához. A magyar és angol nyelvű interjúszimulációkat azoknak ajánlják, akiknek aktuális a gyakornoki hely- vagy álláskeresés, kíváncsiak az interjú hangulatára, menetére, a várható kérdésekre és szívesen veszik a tanácsadók jótanácsait az éles bevetés előtt.

Felkeszito_tavasz_5

Április 12-én az Állásbörzével párhuzamosan az SZTE TIK Kiállító Terében színes előadásokat láthatnak az érdeklődők. Szó lesz a jövő munkaerőpiacáról és munkaköreiről, elismert regionális cégek HR szakembereivel beszélgetnek az SZTE-s hallgatókkal szerzett tapasztalataikról, elvárt szakmai és személyes kompetenciákról. Egyre fontosabbá válik az internetes stíluskommunikáció. Kiderül, mit üzen az öltözködésünk, a testbeszédünk és viselkedéskultúránk.  Az érdeklődők megismerhetik a viselkedés alapú interjú jellegzetességeit és ötleteket kapnak a sok esetben mélyebb, fogósabb kérdések megválaszolásához. Egyre több hallgatót foglalkoztat alternatív lehetőségként a vállalkozói lét, a meghívott vendégekkel mérlegre tehetik ennek előnyeit, hátrányait és felmérhetik, megvannak-e azok a készségeik, melyek sikeres vállalkozóvá teszik őket! Megmutatják azt is, hogyan támogat ebben az egyetem, mely átfogó kezdeményezésével, az SZTE Virtus programmal segíti a hallgatók egyéni fejlődését, mélyíti tudását innovációs és üzleti témákban! Érdemes meghallgatni, hogy a korábbi résztvevők hogyan tekintenek vissza a program adta lehetőségekre, élményekre, mivel gazdagította szakmai pályájukat!

 

A programokra április 3-ig lehet jelentkezni!  A részletes programleírás és a jelentkezési lap elérhető ITT. A tanácsadásokon és a workshop-okon korlátozott a létszámkeret, az előadások szélesebb közönség számára nyitottak!

SZTE ÁLLÁSBÖRZE – április 12.

Az SZTE Állásbörzén 2022. április 12-én (kedden) az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban lehet találkozni a régió és az ország legmeghatározóbb 75 cégével illetve képviselőikkel. A végzősök az állásbörzén való részvétel céljából aznapra rektori szünetet kapnak!


Fazekas Melinda

SZTE Karrier Iroda

szakmai vezető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek