Bezár

Hírarchívum

IMG_3750

„Operacsillagok” címen rendez jótékonysági gálaestet az SZTE BBMK

„Operacsillagok” címen rendez jótékonysági gálaestet az SZTE BBMK

2022. március 30.
2 perc

Komlósi Ildikó, Rálik Szilvia, Temesi Mária, Kálnay Zsófia, Kiss András, Pataki Bence, Kónya Krisztina és Andrejcsik István is színesíti majd többek között azon előadók sorát, akik 2022. április 11-én, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szimfonikus Zenekar szervezésében fellépnek az „Operacsillagok” című, jótékonysági gálaesten.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

-A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi ünnepségsorozatának kiemelt célja az operaéneklés, valamint a több generáción átívelő, a nemzeti kultúrát hazánkban és a nagyvilágban egyaránt ismertté és elismertté tett operajátszás népszerűsítése. A főváros mellett Szeged, mint a régió operabástyája, olyan kiemelkedő tehetségű növendékeket indított útjára az elmúlt évtizedekben, akik mára a világot bejárva hirdetik Alma Materük fundamentumait. Az itt kapott tudás, emberség, szeretet, hűség és művészi alázat arra predesztinálja a mai kor dolgos alkotóit, hogy egy pillanatra megállva bemutassák mindazt az értéksokszínűséget, amely kiválóan tükrözi az SZTE BBMK áldozatos munkáját, melyben nagy szerepet játszott Bedrál Valéria és Temesi Mária – összegezte gondolatait Dr. Nátyi Róbert, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar dékánja.

Operacsillagok_sajtotajekoztato_2020330_BA
Képgaléria a sajtótájékoztatóról


A gálaesten fellépnek az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar, a Magyar Állami Operaház, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészei is. A kétszer egy órás eseményen ketten vezényelnek majd: Gyüdi Sándor, Liszt Ferenc-díjas karmester, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója, aki egyben a Szegedi Nemzeti Színház zeneigazgatója is és az SZTE BBMK óraadó tanára, valamint Pál Tamás, Liszt Ferenc-díjas karmester.

 IMG_3763

- Az elmúlt hetekben nemcsak a fellépőket, hanem azt a több évtizedet is, amely mögöttünk áll, megpróbáltuk csokorba szedni. Ennek köszönhetően számtalan ismert klasszis csendül majd fel április 11-én, ezzel is ünnepélyesebbé téve a Szegedi Tudományegyetem centenáriumi rendezvénysorozatát – emelte ki a 2022. március 30-án tartott sajtótájékoztatón Seres István Pipu, főszervező.

A jótékonysági előadás szomorú apropóját az orosz-ukrán háború adja, ezért a gálaest bevételét az ukrajnai károsultak, menekültek számára kívánja felajánlani az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar.

SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek