Bezár

Hírarchívum

IOI_logotervezo_palyazat_eredmenyhirdetes_Dr_Solymar_Karoly_Balazs_ITM_es_Jobbagy_Laszlo_Digitalis_Jolet_NKft._a_dijazottakkal

Lezárult a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia logópályázata

Lezárult a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia logópályázata

2022. március 21.
2 perc

Januárban zárult a Digitális Jólét Nonprofit Kft. által meghirdetett, 2023. évi Nemzetközi Informatikai Diákolimpia logójának tervezésére kiírt ötletpályázat. A teljes alkotói szabadságot biztosító pályázatra beérkezett 74 tervezetből három pályamunka került díjazásra, összesen 750 ezer forint értékben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A jövőre Szegeden megrendezésre kerülő világverseny logójára azzal a céllal írtak ki ötletpályázatot, hogy a rendezvény szellemiségéhez illeszkedő, egyedi és jól azonosítható szimbólum szülessen. A verseny hazai szervezésének évét különlegessé teszi, hogy a XX. század legmeghatározóbb magyar származású matematikusa, Neumann János születésének 120. évfordulójára esik, így ennek a megjelenítése is belekerülhetett a logóba.

A pályázat kiírói olyan ötleteket vártak, amelyek inspirációt adhatnak a rendezvény végső szimbólumának és teljes arculatának kialakításához. A pályaműveket január 3-én éjfélig nyújthatták be a résztvevők.

Kiváló, kreatív ötleteket tartalmazó, igényesen megtervezett pályázatok sorakoztak fel a bíráló bizottság előtt a 2021. októberében meghirdetett ötletpályázatra beadott munkákban – mondta el a díjátadón Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

A középiskolások legrangosabb versenyprogramozási megmérettetésének logó ötletpályázatára 74 pályamű érkezett be, melyből 26 remek koncepció került a válogatott listába. Ezek közül a 2023. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia Projekt Irányító Bizottsága három pályázatot emelt ki és díjazott értékes digitalizáló táblákkal – fejtette ki Jobbágy László, a pályázatot kiíró Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az tárgynyereményeket Dr. Solymár Károly Balázs adta át az első három helyezést elért pályázó, Hartauer Gábor, Wolcsánszky Krisztián és Péceli Mónika Tímea számára. Az első díjazott Hartauer Gábor Szeged jelképét, a dómból alkotott körvonalas logót, Wolcsánszky Krisztián Magyarországot helyezte egy érdekes vonalas megoldással a szimbólum középpontjába, míg Péceli Tímea Mónika a matyóhímzésből merített ötletet. Ötleteik a végső logóban felhasználásra kerülnek.

SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek