Bezár

Hírarchívum

IMG_6838

Drámapályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albertről

Drámapályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albertről

2022. március 03.

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi éve alkalmából a „440 éve az oktatás és a tudomány szolgálatában, 100 éve Szeged és a régió fejlődéséért” mottóval, az intézmény történetéhez, rangjához és szellemiségéhez méltó irodalmi mű megalkotására hirdeti meg nyílt pályázatát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyetem a 2021-2022-es tanévben ünnepli alapítása 440., Szegedre kerülésének 100. jubileumát, valamint megemlékezik Szent-Györgyi Albert Nobel-díja átadásának 85. évfordulójáról.

A pályázatra minden egyéb műfaji megkötés nélkül olyan eredeti műveket várnak, melyek Szent-Györgyi Albert életének, szegedi tartózkodásának, illetve tevékenységének állítanak emléket, és megjelenítik az egyetem korabeli társadalmi környezetét, ezen felül korhűen ábrázolják Klebelsberg Kuno egyetemalapító szerepét és kapcsolatát Szent-Györgyi Alberttel.

Pályázhat bármely természetes személy, belföldről és a határon túlról, állampolgárságára, tartózkodási helyére vagy életkorára tekintet nélkül.

A legjobbnak ítélt három pályamű díjazásban részesül:

  1. 3.000.000 Ft
  2. 1.500.000 Ft
  3. 1.000.000 Ft

A pályázat beküldésének határideje: 2022. október 1.

Szent-Györgyi Albert, a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas kutatójának, egykori rektorának kivételes életpályájáról az SZTE gazdag adattárral segíti a tájékozódást az online térben. Az SZTE honlapjáról és az SZTE Centenáriumi Ünnepségsorozat honlapról is elérhető az SZTE Szent-Györgyi Albert Emlékoldal, ahol külön hírcsokor mutatja be Nobel-díjas rektorunk életét. Az SZTE Klebelsberg Könyvtár gyűjteményei elérhetőek a Contenta repozitóriumok linkről. Az itteni dokumentumok, fotók és a Szent-Györgyi életét feldolgozó kötetek mellett újdonság az SZTE centenáriumát köszöntő digitális kiállítás: Szeged Nobel-díjasa, Szent-Györgyi Albert. Az SZTE Klebelsberg Könyvtár digitális kurzusai közül a Különszám: Szent-Györgyi Albert részletezi az egyik legismertebb egyetemi polgár fordulatokban gazdag életének főbb állomásait.

A teljes kiírás ide kattintva olvasható.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek