Bezár

Hírarchívum

273729870_5126582677353341_7894614024464600078_n

Startol a Szegedi Szabadtéri Játékok 2022-es évada

Startol a Szegedi Szabadtéri Játékok 2022-es évada

2022. június 21.
2 perc

2022. június 22-én startol a Szegedi Szabadtéri Játékok 2022-es évada. A négyezer férőhelyes nézőtér és a csaknem kétezer négyzetméteres színpad már a Dóm téren várja a látogatókat úgy, ahogy az Újszegedi Szabadtéri Színpad is készen áll az első koncertre, amelyet Boban Markovics ad.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A színpadot és a nézőteret három hét alatt építették fel, június végén pedig már itt próbálják a fesztivál Dóm téri nyitódarabját, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Petőfi Sándor életéről szóló, Szabadság, szerelem című táncszínjátékát. A július 1-jén és 2-án látható, a magyar néptánc és népzene hagyományait felvonultató kortárs darabot Zsuráfszky Zoltán rendezte. Ezt követően július 8-án visszatér a fesztivál történetének legnagyobb musicalsikere, a Mamma mia!, melyet először 2014-ben játszottak a Dóm téren, ezután pedig több évadban is telt házzal aratott. Ám nem marad el az Ajándékkoncert sem, erre július 13-án kerül sor.


cikkbe_-_szabadteri

 

Az évad második felében a Szegedi Nemzeti Színház két saját produkcióját is láthatja a közönség, július végén Juronics Tamás rendezésében állítják színpadra a világ operarepertoárjának legsikeresebb művét, Giuseppe Verdi Traviatáját. Az évadot pedig a Chicago című musical zárja, melyet először játszanak a fesztiválon. A darabot Béres Attila rendezte.


A fesztivál kisebbik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is komoly munkálatok zajlottak eddig: elkészült a tetőszerkezet, amelynek köszönhetően a ligeti játszóhely fedett színpaddal várja az idei fellépőket. Június 22-én Boban Markovics Orkestar kezdi a sort, őket követi július 6-án a Budapest Bár, július 20-án pedig Dés László érkezik vendégeivel, Básti Julival és Nagy Ervinnel. Augusztus 10-én a Csík zenekar koncertezik Presser Gábor és Karácsony János közreműködésével. Zárásként augusztus 17-én pedig Rost Andrea lép fel egy crossover produkcióban, a Hot Jazz Banddel és népzenészekkel.


Zene-10

 

Ezen felül azonban négy színházi produkció is szerepel az Újszegedi Szabadtéri Színpad idei repertoárjában: az előadássorozat Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Tim Rice világsikerű musicaljével, a Sakkal kezdődik, majd a Játékszín vendégszerepel A dominógyilkosság című darabbal, őket követi a Gyöngyhajú lány balladája című Omega-musical, végezetül pedig az Anconai szerelmeseket mutatják be a Szegedi Nemzeti Színház művésze, Szilágyi Annamária rendezésében.

 

2022-ben megújult hangrendszerrel, azaz modern digitális eszközökkel, új mikroportokkal és optikai kábelekkel szolgálják a művészek munkáját és a közönséget.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Szegedi Szabadtéri Játékok/Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek