Bezár

Hírarchívum

PSYM_csapat

Innovatív ötletek a HSUP Demo Day-en: egészségügyi applikációtól az olajhulladék kezeléséig

Innovatív ötletek a HSUP Demo Day-en: egészségügyi applikációtól az olajhulladék kezeléséig

2022. július 20.
2 perc

A Hungarian Startup University Program második tanévének zárásaként 2022. július 13-án rendezték meg Kápolnásnyéken a HSUP Demo Day nevű pitch versenyt. A döntőbe jutott 4 SZTE-s csapat, amelyek innovatív projektjeiket mutathatták be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Hungarian Startup University Program második tanévének zárásaként ismét megrendezték a HSUP Demo Day nevű pitch versenyt, amelyen az országos program 27 tagegyetemének 189 projektcsapata közül a legjobbak vehettek részt. A kiválasztás alapját a csapatok által benyújtott Progress Reportok és rövid bemutatkozó videók jelentették, amelyek alapján a HSUP partner cégei választották ki a legpiacképesebb, és szakmailag leginkább megvalósíthatónak ígérkező 20 projektet. A Szegedi Tudományegyetemről 4 projekt jutott be a döntőbe.

Demo_Day_galeria
Galéria az eseményről

Az „AGROINTEL” célja az intenzív szántóföldi mezőgazdálkodás hatásainak vizsgálata során becslést tenni arra, hogyan alakul egy-egy területen a természetes vizekben az egyes kemikáliák aránya. A projekt megvalósítói a víztisztítással foglalkozó cégek számára javaslatot tesznek arra vonatkozóan, hogy mely hatóanyagok milyen arányú kivonására lesz szükség az aktuális mezőgazdasági szezonban. A csapat tagjai Klem Zsolt és Kovács Szabolcs.

myRISK_csapat

A „myRISK”, amely egy digitális egészségügyi szolgáltatás, amely nyomon követi a felhasználó egészségi állapotát, megmutatja mekkora a kockázata bizonyos betegségek kialakulásának és hogy hogyan csökkenthetjük ezt a kockázatot. A webes applikáció egy profil alatt gyűjti a bevitt adatokat, elvégzi a kockázatbecslést, majd személyre szabott életmód tanácsadást ad a felhasználónak. A csapat tagjai Dr. Mezey Gyöngyi, Dr. Érszegi András, Kurucz Márk, Ábrahám Levente.

Lipolize_csapat

A háztartásokban és az éttermekben keletkező olajhulladék kezelése bonyolult, költséges és környezetszennyező folyamat. A „LIPOLIZE” projekt megoldása egy olyan innovatív reakcióelegy összeállítása, mely ezt a használt olajat a keletkezésének helyén vízoldékonnyá teszi, így visszakerülhet a vízkörforgásba anélkül, hogy szennyezné. Ez egy környezetbarát és kényelmes megoldás. A csapat tagjai Madár Valentina, Kontra Anna, Varga Elektra.

PSYM_prezentacio

A „PSZICHOLÓGUS MATCHMAKER (PSYM)” vagyis PSYM egy olyan közösségépítő platform, amelynek 360 fokos szolgáltatása által létrejöhet a kapcsolat az ügyfélkörüket bővíteni kívánó pszichológusok és a lelki egészségükkel foglalkozó kliensek között. Egyszerre biztosít teret hatékony online megjelenéshez és önsegítő módszerek, valamint a felállított diagnózis alapján a megfelelő szakemberekhez való eljutáshoz. A csapat tagjai Fabók Noémi, Budaházy Anna, Györgypál Anikó, Gácsi Dorka.

Az SZTE-s csapatok kiemelkedően szerepeltek a szakmai zsűri megítélése alapján. Jutalmul többek között segítséget kapnak majd pénzügyi és üzleti terv kialakításában, szakmai workshopokon vehetnek részt és mentorálásban is részesülnek.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek