Bezár

Hírarchívum

AMP_1600-900

Az SZTE Alma Mater 2022. tavaszán 17. alkalommal hirdeti meg Alumni Mentorprogramját

Az SZTE Alma Mater 2022. tavaszán 17. alkalommal hirdeti meg Alumni Mentorprogramját

2022. január 20.

Az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramja nemzetközileg is kiemelkedő mentorprogram. Célja, hogy a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi hallgatóit támogatják szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben az egyetemen végzett sikeres szakemberek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A program 2014 tavaszán indult, azóta több száz mentor és mentorált vett részt rajta, a Graduway által fejlesztett www.uniszegedalumni.com honlap segítségével pedig jelenleg már több mint 750 mentor várja a hallgatók jelentkezését. Az Alumni Mentorprogram 17. ciklusára olyan volt SZTE-s szakemberek jelentkezését várják, akik pro bono szívesen mentorálnának jelenlegi, illetve frissen végzett SZTE-s diákokat, és szeretnének egy aktív szakmai közösség részesei lenni.

Az érdeklődők és az új mentorok számára az Alma Mater munkatársai 2022. 01. 21-én webinárium keretében mutatják be a programot.

A webináriumra regisztrálni az alábbi linken lehet: https://uniszegedalumni.com/events/194

Regisztrált érdeklődők számára a webinárium szerkesztett anyagát a későbbiekben elérhetővé tesszik a szervezők.

A mentorprogram más, mint a szakmai gyakorlat: a kapcsolattartás sokkal rugalmasabb, a résztvevő felek igényén alapul. Nincs szükség napi szintű interakcióra – havi három találkozó javasolt -, ezen felül a program sikerességének nem előfeltétele a személyes találkozó sem, hiszen online eszközök széles köre áll mind a mentor, mind pedig a mentorált rendelkezésére, ezért kifejezetten jó lehetőség a pandémia alatt is a szakmai frissesség megőrzésére.

Az Alumni mentorálásról és programról bővebb tájékoztatás és érdekességek az alábbi linken érhetők el:

https://sztealmamater.blog.hu

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLoJAjWnl0rn7o7ouLToZyl3et0oi6L7LdSZTEinfo


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek