Bezár

Hírarchívum

DSC_7318

Békés megyei középiskolákkal működik együtt az SZTE Junior Akadémia

Békés megyei középiskolákkal működik együtt az SZTE Junior Akadémia

2022. január 19.
2 perc

Érettségire felkészítő tréningeket, ösztöndíjakat, pályaorientációs tanácsadást és osztálykirándulást is kínál az SZTE Junior Akadémia azoknak a Békés megyei középiskolás diákoknak, akiknek az iskoláival tovább bővült a Szegedi Tudományegyetem partnerhálózata. Az SZTE Junior Akadémia az egyetem rezidens központjaként működő Orosházi Táncsics Mihály Gimnáziummal kötött megállapodás mintájára további két intézménnyel alakít ki szoros együttműködést a fiatalok tehetséggondozása és sikeres továbbtanulása érdekében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium illetve a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium igazgatóival tanácskozott az egyetem képviseletében az SZTE Junior Akadémia vezetősége.

DSC_7311 DSC_7325

A szakmai program célja az volt, hogy szoros együttműködés alakuljon ki a középiskolák és a Szegedi Tudományegyetem között a diákok érdekében, akik ezáltal eredményesebben juthatnak el a diplomáig az ország legjobb vidéki egyetemén.

– Az együttműködés nemcsak a fiatalok számára fontos: az egész régió fejlődését szolgálja, ha a fiatalok helyben kapnak magas színvonalú oktatást, majd a diploma megszerzése után a tudást itt kamatoztatják – fejtette ki Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese a rendezvényen.

DSC_7319

– A Táncsiccsal végzett közös munka eredménye bizonyítja számunkra, hogy érdemes további középiskolákban is kiépíteni az egyetem által kínált tehetséggondozó programokat. Biztató számunkra, hogy a lehetőségekre egyre több intézmény nyitott, ahogy az Andrássy és Erkel gimnázium is. Célunk, hogy további iskolákkal dolgozzunk együtt a jövőben – mondta a rendezvényen prof. dr. Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke.

Az Akadémia által nyújtott programokat, szolgáltatásokat az egység igazgatója, dr. habil Újvári Edit részletezte: az együttműködés keretében a középiskolások emelt szintű érettségire felkészítő kompetenciafejlesztő tréningen, az egyetemet bemutató, élményalapú osztálykiránduláson és pályaorientációs tanácsadáson vehetnek részt, illetve ösztöndíjakban részesülhetnek.

DSC_7331

A rendezvényen dr. Blahó János, az egyetem rezidens központjaként működő Orosházi Táncsics Gimnázium és Kollégium igazgatója mutatta be az intézményvezetők számára az együttműködés előnyeit. Az igazgatói értekezlet kerekasztal-beszélgetéssel zárult.

Fotó és szöveg: Borbola Lilla

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek