Bezár

Hírarchívum

IMG_9540

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az SZTE és a Réunioni Egyetem

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az SZTE és a Réunioni Egyetem

2022. április 22.
2 perc

Francia és magyar nyelven írt alá nemzetközi együttműködési keretmegállapodásról szóló szándéknyilatkozatot a Szegedi Tudományegyetem és a francia Réunioni Egyetem - a dokumentum tartalma a felek számára hasznos, közös oktatási és kutatási területeken való fejlesztéseket foglal magába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A francia egyetem képviselőit, Prof. Dr. Anne-Françoise Zattarát, a Réunioni Egyetem Európai ügyekért, Nemzetközi Kapcsolatokért és Regionális Együttműködésért Felelős Rektorhelyettesét és Dr. Szegvàri-Mas Annát, a Réunioni Egyetem Nemzetközi projektmenedzserét 2022. április 22-én Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, Dr. Bene Tamás, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója, Dr. Kruzslicz Péter, az SZTE Frankofón Egyetemi Központ adminisztrációs igazgatója és Zilahi Tibor, az SZTE ERASMUS+ intézményi programkoordinátora fogadta.

IMG_9525

A találkozón a felek megegyeztek abban, hogy a nemzetközi stratégiák fontosságára való tekintettel, a kölcsönösen hasznos partnerség szellemében szorosabb együttműködési kapcsolatokat kívánnak kialakítani egymással, és fejleszteni szeretnék úgy az oktatás, mint a kutatás területén meglévő tudásokat, ismereteiket. Ezt egy nemzetközi együttműködési keretmegállapodásról szóló szándéknyilatkozat aláírásával erősítették meg.

IMG_9550

A keretmegállapodásban összefoglaltak az alábbi területekre vonatkoznak:

  • professzorok, oktatók, kutatók és diákok cseréje,
  • műszaki és adminisztratív feladatokat ellátók cseréje, konkrét igényeknek megfelelően,
  • közös képzési és kutatási programok, struktúrák kidolgozása,
  • kutatómunkák közösen történő, tudományos irányítása - szükség esetén társfelügyelet vagy szakdolgozat társirányítása,
  • tudományos és oktatási ismeretekhez való hozzáférés megkönnyítése - dokumentációk és kiadványok cseréje,
  • vizsgák, konferenciák, szemináriumok és rövid tanfolyamok közös megszervezése,
  • részvétel minden olyan csereprogramban, amely alkalmas arra, hogy növelje az intézmények és azok polgárainak értékét, akár belső működésükkel, akár a gazdasági, ipari, társadalmi vagy kulturális környezetükkel való kapcsolataikkal összefüggésben,
  • új oktatásra alkalmas eszközök és szolgáltatások létrehozàsànak tàmogatàsa, kialakítása.

IMG_9555

    A nemzetközi együttműködési keretmegállapodásban összefoglaltak első, kézzelfogható eredménye április végén várható, ekkor az ERASMUS+ program támogatásával a Szegedi Tudományegyem Mezőgazdasági Karának vezetője és két munkatársa a Réunioni Egyetemen tesznek látogatást. A közeljövőben a francia partnerintézmény több munkatársa is ellátogat az SZTE-re az akadémiai együttműködések részleteinek véglegesítése és az együttműködési megállapodás aláírása céljából.

    SZTEinfo - Pósa Tamara

    Fotó: Bobkó Anna

    Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
    Link küldésLink küldés

    Aktuális események

    Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek