Bezár

Hírarchívum

Nevtelen_terv1

Keleti Éva kiállításával kezdődik a 25. Őszi Kulturális Fesztivál a Szegedi Tudományegyetemen

Keleti Éva kiállításával kezdődik a 25. Őszi Kulturális Fesztivál a Szegedi Tudományegyetemen

2021. szeptember 23.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi évében jubilál az Őszi Kulturális Fesztivál is, huszonötödik alkalommal rendezik meg az egyetem összművészeti programsorozatát. Idén szeptember 30. és november 15. között 50 helyszínen többszáz programmal várják az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája idén ismét megrendezi az egyetem legnépszerűbb fesztiválját, az Őszi Kulturális Fesztivált. A több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozzanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt.

 

A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és lehetőség szerint minden korosztálynak, érdeklődési körnek megfelelő programlehetőséget nyújtsanak. A jól megszokott műfaji sokszínűség idén sem marad el: az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat és nyílt napot, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi- és közéleti beszélgetéseket is találunk. A műfaji sokszínűség mellett a másik legfontosabb szempont az igényesség, az értékközvetítés, a kulturális élményeken alapuló közösségépítés.

 

A programsorozat megnyitóján ismét fényekbe borul a Rektori Épület homlokzata. Szeptember 30-tól október 15-ig Keleti Éva, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfus, érdemes és kiváló művész fotói által színházi életünk legendás szereplői költöznek a Rektori Épület galériájába. Folytatódik a nagy sikerű Vers délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A színházszeretőknek az V. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozón lehetőségük lesz megismerni a pécsi, a budapesti, és a debreceni egyetemi színházi csapat előadásait. Koncerttel várja a közönséget – többek között – a Cimbaliband, a Meszecsinka, a Zűrös banda, vendégünk lesz Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Fülei Balázs és az Auer Trió, a Benedekfi-testvérek, Csuja Imre, Bátori Éva és Huszárik Kata. A képzőművészet iránt érdeklődőket – többek között – Törköly József és Dömötör Mihály fotóművészek kiállításai várják.


A 25. Őszi Kulturális Fesztivál programfüzete ide kattintva elérhető.


SZTEinfo


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek