Bezár

Hírarchívum

borito_digitalis_napokra

Vajdasági Magyar Digitális Napok

Vajdasági Magyar Digitális Napok

2021. október 25.
3 perc

Két helyszínen, két napon át, 40 előadóval és 150 résztvevővel került megrendezésre a Digitális Jólét Program szervezésében és a Szegedi Tudományegyetem, a Prosperitati Alapítvány, valamint a CED Nonprofit Kft. társszervezésében az első Vajdasági Magyar Digitális Napok. A program célja a Kárpát-medencei magyar digitális ökoszisztéma és a hálózati együttműködés megerősítése volt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen, amelynek Palics és Szabadka adott otthont, részt vett többek között Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője, Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője, Csík László, a CED Nonprofit Kft. ügyvezetője, és Kaszás Zoltán, az OTP nemzetközi IT stratégiai ügyekért felelős ügyvezető igazgatója is.


Az előremutató, innovatív konferenciát a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága szoros együttműködésben valósította meg a társszervezőkkel. A rendezvény érintette valamennyi szektor digitális átállását, fókuszában a digitális agrárium, a külhoni magyar vállalkozások klaszteresése, a vállalkozásfejlesztés kérdései, valamint a robotika, a mesterséges intelligencia, az 5G, a drónok és az okos város területei álltak.


digitalis_jolet_6

 

- Ha egy közösség szeretne szuverén maradni a XXI. században, akkor értenie kell a digitalizációt, és jó válaszokat kell adnia azokra a kihívásokra, amelyek hátterében az új technológiák állnak – emelte ki dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője a konferencia megnyitóján, Palicson. A szakmai vezető köszöntőjében jelezte, napjainkban a digitalizáció egy globálisan vezérelt modernizációs folyamat.


digitalis_jolet_5


„Ma már a magánéletünkbe is beszivárgott a digitalizáció, és ez hatással van a véleményünkre, sőt az értékítéletünkre is. Ha egy közösség, egy vállalat, egy nemzet szeretne szuverén maradni a XXI. században, akkor értenie kell a digitalizációt, és jó válaszokat kell adnia azokra a kihívásokra, amelyek hátterében az új technológiák állnak” – foglalta össze a szakmai vezető.



digitalis_jolet_4
A galéria a képre kattintva tekinthető meg.


Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke köszöntőjében elmondta: fontosnak tartja a kétnapos konferenciát, hiszen a digitalizáció a mindennapi életünk része.


digitalis_jolet_8

 

- A konferencia témája, meggyőződésem szerint folyamatosan kihívást, feladatot kell, hogy jelentsen. Sőt biztos vagyok benne, hogy kihívást és feladatot is fog jelenteni, azoknak, akik a vajdasági magyar közélet alakításával, döntéshozatalával és előkészítésével fognak foglalkozni – emelte ki Pásztor István.

 

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke köszöntője végén reményét fejezte ki abban, hogy az eseményből egy hagyományos, évente megismétlődő, vajdasági rendezvény lesz.


digitalis_jolet_7

 

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta:


„Azt gondolom, hogy fontos az új technológiák alkalmazása és a digitalizáció témaköre, úgy a vállalkozók, mint a mezőgazdaságban tevékenykedők és a gazdálkodók vonatkozásában. Ebben a programunk élen jár a Vajdaságban, sőt az egész Kárpát-medencében. Örömmel vállaltuk azt, hogy partnerek leszünk a konferencia megszervezésében.”


SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Prosperitati - A közös jövőért hivatalos Facebook oldala

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek