Bezár

Hírarchívum

nyito_2

A THE feltörekvő gazdaságok rangsorában biztosan őrzi pozícióját az SZTE

A THE feltörekvő gazdaságok rangsorában biztosan őrzi pozícióját az SZTE

2021. október 20.
1 perc

A rangsorolt intézmények növekvő száma ellenére is megőrizte korábbi helyezését a Szegedi Tudományegyetem a Times Higher Education feltörekvő gazdaságok egyetemeit osztályozó Emerging Economies listáján: a 201-250. helyet foglalja el a rangsorban az idei évben centenáriumát ünneplő Tisza-parti universitas. Ezzel az SZTE a vezető felsőoktatási intézmények közé tartozik Magyarországon és a nemzetközi mezőnyben egyaránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Times Higher Education (THE) frissen megjelent felsőoktatási rangsorában 698 intézmény kapott helyezést, így az előző évhez képest csaknem százzal emelkedett a minősített intézmények száma. Ennek ellenére a Szegedi Tudományegyetem idén is sikerrel tartja kiváló 201-250. pozícióját, miközben a „fejlettebb feltörekvő” (Advanced Emerging) gazdaságok egyetemei közül (amelyekhez az SZTE is tartozik) 49% nem tudta megőrizni a korábbi helyezését – olvasható a THE közleményében.


Az Emerging Economies listát a kutatási és oktatási környezet akadémiai megítélése és nemzetközi beágyazottsága, a publikációs és idézettségi mutatók, valamint intézményi bevételek alapján állították össze. A THE világrangsorától eltérően itt némileg kisebb súllyal számít a végeredménybe a tudományos munkák idézettsége, közben nagyobb hangsúlyt kap a nemzetközi megítélés és az iparból származó jövedelem.


A THE friss rangsorában több mint 10 magyar egyetem szerepel, közülük öt került be a legjobb 250 közé. A teljes lista itt elérhető.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek