Bezár

Hírarchívum

szechenyi_nyito

„Az én Széchenyim” rajzpályázatból rendezett kiállításnak ad otthont az SZTE Klebelsberg Könyvtár

„Az én Széchenyim” rajzpályázatból rendezett kiállításnak ad otthont az SZTE Klebelsberg Könyvtár

2021. október 21.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtára, az MTA Könyvtár és az Országos Széchenyi Könyvtár Haza és Haladás címmel, országos programsorozatot indított, gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából. „Az én Széchenyim” jeligéjű pályázat műveiből rendezett kiállítás nyitja meg a programsorozatot, melynek az SZTE Klebelsberg Könyvtár ad otthont.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A COMP-REND Kft. és a PERIVA Kulturális Egyesület gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából, Haza és haladás címmel országos programsorozatot indított az SZTE Klebelsberg Könyvtár az MTA Könyvtár és Információs Központ, és az Országos Széchényi Könyvtár együttműködésével. Az országos programsorozat nyitó eseményén "Az én Széchenyim" jeligéjű rajzpályázaton olyan műveket vártak, melyek Széchenyi munkásságára fókuszálnak. 164 alkotás érkezett, a pályaművek legjavát az SZTE Klebelsberg Könyvtár egy kiállítás keretében mutatja be október 20 és november 3 között.


A kiállítást, Dr. Kokas Károly az SZTE Klebelsberg Könyvtár főigazgató-helyettese és Tóth Ágnes a COMP-REND Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg.



Szechenyi_kiallitas
Képgaléria a kiállításról



-Gróf. Széchenyi István olyan intenzív életet élt, hogy a kő és bronz talapzatról, ha azt a szobrot, amit naponta látunk különböző tereken, le tudjuk választani, mint ezek a gyerekek a képeken, akkor hús vér romantikus emberrel találkozunk – mondta Dr. Kokas Károly beszédében.


-Azért próbáljuk közelebb hozni a fiatalokhoz azokat a nagyokat, akiknek a nagyságát, mi „öregek” ismerjük, mert úgy gondoljuk, hogy egy személyes projekt keretében utána járnak és részévé válik az életüknek a történelmi alakok megismerése– árulta el Tóth Ágnes COMP-REND Kft. ügyvezető igazgatója.


kiallitas_2021_10_20_28


A kiállítás megnyitón találkozhattak az érdeklődők a grafikusnak tanuló Nagy Dominik Adriánnal, aki 3. helyezést ért el a Digitális Technikák kategóriában. - Úgy gondoltam, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy megmutassam, mit tanultam eddig grafikusként. Ha jobban megismerjük az alanyunkat, akkor könnyebb építkezni a tervezés során. Szerintem jobban megismertem Széchenyi Istvánt- árulta el Nagy Dominik Adrián a rajzpályázat szegedi dobogósa.


A kiállításról itt olvashatnak részletesebben.


SZTEinfo

Fotó: Nemes Réka - SZTE Klebelesberg Könyvtár


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek