Bezár

Hírarchívum

psat_nyito_
A tudományos élet kiválóságait fogadja 2022-ben az SZTE

A tudományos élet kiválóságait fogadja 2022-ben az SZTE

2021. november 30.
2 perc

2022-ben a Szegedi Tudományegyetem ad otthont a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága tudományos konferenciájának. Az eseményen az ország bármely egyetemén kutató, Pro Scientia Aranyérmes részt vehet előadóként és/vagy vendégként is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Pro Scientia Aranyérmesek Társasága (PSAT) 2021. november 24-i Közgyűlésén jelentette be, hogy a jövő évben a Szegedi Tudományegyetem adhat otthont a tudományos élet kiválóságai, avagy a korábban Pro Scientia Aranyérmet kapott kutatók részvételével zajló konferenciának. A közgyűlésen részt vett a díjat alapító OTDT új elnöke, Dr. Weiszburg Tamás is, aki köszöntő beszédében a szakmai szervezet tevékenységének társadalmi jelentőségét ismertette.

A PSAT elnöke, Dr. Jedlovszky-Hajdú Angéla, egyetemi docens bejelentését követően, a Szegedi Tudományegyetem képviseletében Prof. Dr. Bánáti Diána, a SZTE rektori megbízottja, a Mérnöki Kar tudományos dékánhelyettese méltatta a szervezet tudományos életben betöltött szerepét.

- Megtisztelő, hogy a nemzetközi Quacquarelli Symonds (QS) ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, azaz a Szegedi Tudományegyetem szervezheti meg 2022-ben az éppen 30. évfordulóját ünneplő eseményt, és vendégül láthatja a legkülönbözőbb tudományterületeken az elmúlt évtizedekben tudományos tevékenységükért Pro Scientia Aranyérmet kapott kiváló magyar kutatókat, úgy, mint előadók és úgyis, mint vendégek. Óriási jelentőséggel bír mindez a Szegedi Tudományegyetem számára, ezért az előttünk álló kevesebb, mint egy évben mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy méltó módon ünnepeljük a rendezvény 30. születésnapját a Tisza-parti városban. Szeretnénk minél több olyan kutatót fogadni, akik a maguk területén valami igazán innovatívat fedeztek fel, annak érdekében, hogy a tudományos élet területein tevékenykedőket megismertessük az egész országgal – emelte ki Prof. Dr. Bánáti Diána.

A Pro Scientia Aranyérmesek Társasága egy egyesületi formában működő civil szervezet, fő célja, hogy elősegítse a már aranyéremmel jutalmazott és a fiatal magyar tudósok szakmai kibontakozását. A szervezet kétévente rendezi meg tudományos konferenciáját, ahol az aranyérmesek tartanak előadásokat olyan témákban, amelyek más tudományágak művelői számára is érdekesek lehetnek. A PSAT elkötelezett a tudományos utánpótlás nevelése, a tehetséggondozás mellett. Tevékenységében kiemelkedően fontos a fiatalok érdeklődésének felkeltése a tudományos ismeretek és a tudományos pálya iránt, a tudományos diákköri mozgalmakba való bekapcsolódás, a hallgatói életút tudatos tervezése valamint a tudományos-kutatói életpálya segítése.

A konferenciát 2022. október 13-15. között rendezi meg az SZTE. A részletekről bővebben az Egyetem honlapján is beszámolunk majd.

SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: SZTE MK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek