Bezár

Hírarchívum

mb_nyit

Ezüstérmes Mocsári Bence a paratriatlon világkupán

Ezüstérmes Mocsári Bence a paratriatlon világkupán

2021. november 03.
1 perc

Mocsári Bence paratriatlonista, az SZTE GTK hallgatója ezüstérmet szerzett a Portugáliában megrendezett világkupa futamon. Balla Péter tanítványa ezzel a világranglistán feljött a 8. helyre és egy lépéssel közelebb került a paralimpiai kvalifikációhoz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ebben a szemeszterben nagyon fontos versenyeken vesz részt a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Mocsári Bence. A Titán Triatlon Club versenyzőjének naptárában olyan megmérettetések szerepelnek, amelyek a világranglista helyezését is nagyban befolyásolják. A rangsorban elfoglalt pozíció az egyik alapfeltétele a paralimpiai részvételnek.

Mocsári Bence a világkupa-sorozat korábbi állomásán, Törökországban már nyerni tudott, az Európa-bajnokságon pedig hetedik lett, ezekről a sikerekről is írtunk korábban. Most újabb érem került a parasportoló gyűjteményébe.

Október utolsó hétvégéjén a portugáliai Alhandrában találkoztak a világ legjobb paratriatlonistái. Az erős és népes mezőnyben kiváló versenyzéssel Mocsári Bence ezüstérmet szerzett.

mb3_web


-Bence az úszást a második helyen fejezte be, majd ezt a helyezést a kerékpározás és a futás során is megtartotta. Teljesítményének értékét növeli, hogy egy 10 másodperces büntetés ellenére is dobogóra állhatott. Ezzel a legutóbbi világkupa első helyezése után, Portugáliában is értékes pontokat szerzett - számolt be az eredményekről Balla Péter, Mocsári Bence edzője, az SZTE Sportközpontjának oktatója.

A tét tovább emelkedik ezen a héten, hiszen a sikeres SZTE-s duó, jelenleg Abu Dhabiban tartózkodik és készül a pénteken induló világbajnokságra.

 SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: Mocsári Bence

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek