SZTE Info

IMG_0002

Prof. Dr. Lengyel Csaba: az oltást felvevő Varró Vince professzor mindannyiunknak példát mutatott!

Prof. Dr. Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, a Belgyógyászati Klinika igazgatója videónkban méltatta egykori mesterét, a hazai és nemzetközi hírű dr. Varró Vince professzort, aki 100. életévébe lépve felvette a COVID-19 fertőzés elleni védőoltást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, a Belgyógyászati Klinika igazgatója, Prof. Dr. Lengyel Csaba egykori mestere, Prof. Dr. Varró Vince kutatói, oktatói és gyógyító munkásságát méltatva hívta fel a figyelmet az oltakozás fontosságára. Videónkból kiderül, hogy az intézet egykori vezetője által kinevelt orvos generációk alapvetően határozták és határozzák meg ma is a Belgyógyászati Klinika működését. Dr. Lengyel Csaba professzor nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy 2018-ban átvehette a klinika irányítását, amelyet azóta folytathat. Kiemelte: „Azzal, hogy Varró Vince professzor életének 100. évében beadatta magának a koronavírus elleni védőoltást, mindannyiunk számára kiváló példát mutatott.”


Videónk az alábbi linken érhető el:Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.